foto: Zumapress/Scanpix
Slavenajā Oksfordas-Kembridžas regatē pārtrūkst viena no uzvaru sērijām
Oksfordas Universitātes airētājiem izdevās pārtraukt Kembridžas dominanci, bet viņu dāmām tas jau piecus gadus nav izdevies.
Citi sporta veidi
2022. gada 4. aprīlis, 09:46

Slavenajā Oksfordas-Kembridžas regatē pārtrūkst viena no uzvaru sērijām

Jauns.lv / LETA

Oksfordas Universitātes airētāji svētdien slavenajā laivu regatē pārspēja Kembridžas Universitātes komandu.

Pēc trīs gadu pārtraukuma prestižās sacensības atgriezās Londonā, airētājiem sacenšoties Temzas upē 4,2 jūdžu (6,8 kilometru distancē). Vīru sacensībās uzvarētāji savu pārsvaru nostiprināja pagriezienā netālu no Hamersmitas tilta un finišēja 16 minūtēs un 42 sekundēs

Oksfordas komandas trenerim Šonam Boudenam tā bija 13.uzvara 25 gadus ilgajā karjerā. Iepriekšējās trīs reizes pārāki bija Kembridžas airētāji.

Sieviešu sacensībās turpretī piekto reizi pēc kārtas uzvarēja Kembridžas komanda, kas finišēja 18 minūtēs un 23 sekundēs.

Kembridžas un Oksfordas universitāšu regate, kas ir viena no senākajām un prestižākajām astoņnieku sacensībām akadēmiskajā airēšanā, notika 167.reizi. Aizpērn Covid-19 pandēmijas dēļ sacīkste tika atcelta.

Kembridžas airētāji šajā regatē ir izcīnījuši 85 uzvaras, kamēr Oksfordas studentu kontā ir 81 panākums, bet 1877.gada sacensībās abas komandas finišēja tik cieši, ka uzvarētājs netika noskaidrots. Savukārt dāmām no 76 regatēm 46 uzvarējusi Kembridžas komanda, bet 30 reizes virsroku guvusi Oksforda.