foto: AP/Scanpix
Silovam ar vienu uzvarētu starpfinišu nepietiek, lai sasniegtu finālu Pekinas olimpisko spēļu masu startā
Haraldu Silovu masu starta pusfinālā pievīla taktika.
Citi sporta veidi
2022. gada 19. februāris, 09:21

Silovam ar vienu uzvarētu starpfinišu nepietiek, lai sasniegtu finālu Pekinas olimpisko spēļu masu startā

Jauns.lv / LETA

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs sestdien Pekinas olimpiskajās spēlēs sacensībās ar kopēju startu ieņēma devīto vietu pusfinālā un nekvalificējās finālsacensībām. Savukārt par olimpisko čempionu kļuva Beļģijas sportists Barts Svingss.

Haralds Silovs Pekinas olimpiskajās spēlēs sacenšas masu startā

Haralds Silovs Pekinas olimpiskajās spēlēs sacenšas masu startā.

gallery icon

Silovs slidoja pirmajā no diviem pusfināliem un pirmajā starpfinišā tika pie trīs punktiem, taču pēc tam viņš noslīdēja uz 15. vietu.

Otrajā starpfinišā pie trīs punktiem tika nīderlandietis Svens Krāmers, bet trešajā starpfinišā vadībā izvirzījās japānis Seitaro Ičinohe.

Tuvojoties noslēdzošajiem apļiem, Silovs pakāpās uz 11. pozīciju, bet finišā, pieskaitot arī trīs gūtos punktus, viņš ieņēma devīto vietu, atpaliekot 0,96 sekundes no astoto vietu izcīnījušā japāņa Ičinohe.

Haralds Silovs Pekinas olimpiskajās spēlēs sacenšas 1500 metru distancē ātrslidošanā

Haralds Silovs Pekinas olimpiskajās spēlēs sacenšas 1500 metru distancē ātrslidošanā.

gallery icon

Fināla slidojumā uzvarēja Beļģijas sportists Barts Svingss. Sudraba un bronzas godalgas ieguva Dienvodkorejas ātrslidotāji Jēvons Čuns un Sunhuns Lī.

Uzvarētājs savāca 63 punktus, Čunam bija 40 punkti, bet Lī sakrāja 20 punktus.

Savukārt Haralds Silovs beigās tika klasificēts 17. vietā.

Pirms četriem gadiem Phjončhanā triumfēja dienvidkorejietis Lī, savukārt Svingss izcīnīja otro vietu, kamēr trešais bija Kuns Verveijs no Nīderlandes.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovam sacensības ar kopēju startu izvērtās identiski, pusfinālā ieņemot devīto vietu.

Jau ziņots, ka pēc olimpiskajām spēlēm Latvijas ātrslidotājs ir noskaņots beigt savu karjeru, tāpēc, visticamāk, šīs bija Silova pēdējās sacensības.

Masu startā sportisti skrien 16 apļus, trijās kontrolatzīmēs vācot punktus. Visvairāk punktus iespējams iegūt finišā un pirmās trīs vietas finišā arī gūst pirmās trīs vietas, bet ceturto vietu iegūst sportists, kuram ir nākamais lielākais punktu skaits.

Pusfinālā 15 sportistu konkurencē bija jāveic 16 apļi. Pēc četriem, astoņiem un 12 apļiem starpfinišos sportisti saņēma trīs, divus un vienu punktu, bet finišā labākie tika pie attiecīgi 60, 40, 20, 10, 6, un 3 punktiem. Labākie astoņi iekļuva finālā.

Haralds Silovs aizvada treniņu Pekinā

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs aizvada treniņu 2022. gada olimpisko spēļu norises vietā Pekinā ''Nacionālājā ātrslidošanas ovālā''.

gallery icon

Fināls notiks plkst.10.30. Tiešraidē sacensības vērot varēs Latvijas Televīzijas septītajā kanālā (LTV7).

Četrkārtējais olimpietis Silovs Pekinā startēja arī 1500 metru distancē, ierindojoties 24. vietā.

Haralds Silovs Phjončhanā aizvada masu starta sacensības

Latvijas ātrslidotājam Haraldam Silovam sestdien ar otro vietu vienā no starpfinišiem nepietika, lai sasniegtu finālu Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta ...

gallery icon

2010. gadā Silovs kļuva par pirmo sportistu, kas vienās olimpiskajās spēlēs piedalījies gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, turklāt paveica to vienā dienā.