foto: Edijs Pālens/LETA
Viens no "Dinamo" līderiem Puarjē pārceļas uz SHL pastarīti
Emīls Puarjē.
Hokejs
2022. gada 17. februāris, 13:46

Viens no "Dinamo" līderiem Puarjē pārceļas uz SHL pastarīti

Jauns.lv / LETA

Kanādiešu uzbrucējs Emīls Puarjē no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" pārcēlies uz Zviedrijas augstākās līgas (SHL) komandu "Djurgardens IF", vēsta zviedru klubs.

Kā zināms, "Dinamo" šī sezona noslēgusies priekšlaicīgi un vairāki tās spēlētāji papildinājuši citu klubu sastāvus.

Kā ziņo "Djurgardens IF", kas SHL kopvērtējumā pašlaik atrodas pēdējā vietā, līgums ar 27 gadus veco Puarjē noslēgts līdz sezonas beigām.

Puarjē šosezon "Dinamo" rindās aizvadīja 39 spēles, kurās guva deviņus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, kļūstot par komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Pēdējā "Dinamo" mačā šajā sezonā Puarjē guva divus vārtus, tomēr tas neglāba rīdziniekus no zaudējuma viesos 4:6 pret Ufas "Salavat Julajev".

Pirms pievienošanās "Dinamo", kanādiešu centra uzbrucējs spēlēja Slovākijas virslīgas klubā "Košice", kas bija viņa pirmā pieredze Eiropā.

SHL kopvērtējumā "Djurgardens IF" ar 33 punktiem pēdējo 14. vietu. Vienu pozīciju augstāk ar 37 punktiem ieņem "Timra IK", bet 12. pozīcijā, kas ļauj saglabāt vietu SHL bez pārspēlēm, ar 42 punktiem, atrodas Malmes "Redhawks". Līderi ir

Monreālā dzimušo hokejistu 2013. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā pirmajā kārtā ar kopējo 22.numuru izvēlējās Kalgari "Flames".

Šīs komandas rindās Puarjē astoņās spēles ir NHL ir izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli.

Septiņās sezonās Amerikas hokeja līgas (AHL) 302 spēlēs Puarjē guvis 56 vārtus un 90 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Jau ziņots, ka jaunas darba vietas šajā sezonā atraduši arī citi "Dinamo" spēlētāji - Oskars Cibuļskis, Gints Meija, Jānis Švanenbergs , Filips Buncis, Nerijus Ališausks, Hanters Šinkaraks, Kārlis Čukste, Mets Lorito, Gunārs Skvorcovs un Kristaps Zīle.