Sporta zvaigznes
2022. gada 18. janvāris, 07:14

Anastasija Grigorjeva plāno vēl bērnus - un grasās ģimeni papildināt pirms olimpiskajām spēlēm Parīzē

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Cīkstone Anastasija Grigorjeva 2018. gada 6. novembrī kļuva par māmiņu savam pirmdzimtajam, bet jau pēc trim gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu. Nu Anastasija žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi, ka pirms olimpiskajām spēlēm Parīzē cer laist pasaulē vēl vienu atvasi.

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Anastasija uz treniņiem devās pat ar mazo dēlu Alanu uz rokām. Bet olimpiādē viņa bija ļoti, ļoti tuvu medaļām, jo piekāpās tikai cīņā par bronzu. Pēc olimpiskā starta 31 gadu vecā Grigorjeva paziņoja, ka sportistes karjeru turpinās. “Es vairākas reizes zaudēju olimpiskajās spēlēs, un pēc katra zaudējuma likās, ka nevarēšu turpināt ceļu uz nākamajām spēlēm, bet katru reizi spēju šo ceļu atrast, neraugoties uz to, ka jau trešo reizi savu mērķi nesasniedzu. Es zinu, ka arī šoreiz piecelšos un atkal sekošu savam sapnim, jo es ticu, ka manam stāstam ir laimīgas beigas. Tiekamies Parīzē 2024!” šovasar uzņēmības pilna bija cīkstone.

Anastasija Grigorjeva cīnās par olimpisko spēļu bronzu

Latvijas pārstāve Anastasija Grigorjeva trešdien Tokijas olimpiskajās spēlēs brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 62 kilogramiem izcīnīja piekto vietu.

gallery icon

Un kā ir tagad? Vai solītais paliek spēkā? “Protams!” to "Trīs zvaigžņu balvas" pasniegšanas ceremonijā žurnālam "Kas Jauns" apstiprināja Anastasija, kura bija pretendente uz gada sportistes titulu. “Visiem sportistiem ir mirkļbirka “Padoties aizliegts!”, tā ir arī man. Es apsolīju visai Latvijai, es apsolīju sev, un man nav atpakaļceļa. Tāpēc droši vien palikšu sportā tik ilgi, kamēr nesasniegšu savus izvirzītos mērķus. Bet līdz tam vēl jāsakārto veselība, jāapvieno tas viss vēl ar mācībām. Jā, un gribētos vēl ģimenes pieaugumu - nezinu, kā to visu paspēt līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm!” par saviem nākotnes plāniem teic Grigorjeva.

Anastasija Grigorjeva Tokijas olimpiskajās spēlēs

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva otrdien cieta zaudējumu Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā, taču saglabāja cerības uz dalību ...

gallery icon

Vai tiešām viņa ir gatava vēl vienai atvasei un pēc tam vēl sagatavoties olimpiādei?! “Kāpēc gan ne? Es vispār labprāt gribētu sev trīs bērnus. Jo būt mammai ir tik lieliski! Un nemaz nav tik grūti bērna audzināšanu apvienot ar treniņiem un mācībām. Galvenais ir pareizs laika menedžments. Turklāt man vēl arī ir palīgi – vīramāte un lieliskais vīrs,” atbild Anastasija.