foto: AFP/Scanpix
NFL superzvaigzne Breidijs atsakās pamest laukumu, kamēr nebūs draugam nopelnījis pusmiljonu dolāru
Četrkārtējais NFL čempions Robs Gronkovskis (pa kreisi) un septiņkārtējais čempions Toms Breidijs pēc uzvaras iepriekšējā sezonā.
Citi sporta veidi
2022. gada 12. janvāris, 05:05

NFL superzvaigzne Breidijs atsakās pamest laukumu, kamēr nebūs draugam nopelnījis pusmiljonu dolāru

Jauns.lv

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienībā Tampabejas “Buccaneers” pēdējās nedēļas gājis karsti, jo spēlētāji cenšas izmantot regulārās sezonas pēdējos mačus, lai piepelnītos.

NFL ierasts ir līgumu parakstīšanas princips, kad spēlētājs tiek pie garantētas algas un vēl var nopelnīt papildus prāvas summas par īpašiem, viņa pozīcijai nozīmīgiem statistiskiem sasniegumiem.

Vispirms regulārās sezonas priekšpēdējā kārtā ne to skaistāko izrādi sarīkoja Antonio Brauns. Spēlētājs, kura biogrāfijā netrūkst smagu savainojumu, tostarp galvas traumas, kas nereti tiek uzskatīts par iemeslu sportista dažādām agresijas lēkmēm, ieskaitot mēbeļu mešanu lejā no 14. stāva, dažādiem uzbrukumiem, arī bruņotiem un pat apsūdzību par līdzdalību laupīšanā. Savukārt šīs sezonas laikā viņš varēja lepoties ar dažādu Covid-19 noteikumu ignorēšanu. Jebkurā gadījumā viņam regulārās sezonas priekšpēdējā mačā bija iespēja papildināt savu aptuveni 5,1 miljonu ASV dolāru (4,5 miljoni eiro) lielo algas čeku par vēl aptuveni miljonu dolāru (0,88 miljoni eiro). Tomēr Brauns, kurš arī Tampabejas komandu vaino tajā, ka viņam tik likts doties laukumā ar savainojumu, kādā brīdī sāka uzskatīt, ka viņam apzināti netiek piespēlēta bumba un ierobežots spēles laiks, lai nevarētu tikt pie bonusa par sezonā savāktajiem jardiem bumbas ķeršanā un skriešanā, demonstratīvi novilka kreklu un aizgāja no laukuma. Divas dienas vēlāk viņš vairs nebija “Buccaneers” spēlētājs.

Arī regulārās sezonas pēdējā spēlē komandas spilgtākā zvaigzne Toms Breidijs, kurš savulaik daudz izlīdzējis arī Antonio Braunam gan dzīvē, bet bonusu pelnīšanā sezonas beigās, vēlējās palīdzēt ilggadējam savam cīņu biedram un draugam Robam Gronkovskim nopelnīt pusmiljonu dolāru (0,44 miljoni eiro) klāt savam astoņu miljonu ASV dolāru (7,06 miljonu eiro) līgumam. Neraugoties uz to, ka spēle pret Karolīnas “Panthers” neko daudz neizšķīra un "Buccaneers" atradās arī pārliecinošā vadībā, tomēr 44 gadus vecais Breidijs ne vien devās laukumā, bet pat nevēlējās to atstāt, kamēr Gronkovskis nebūs noķēris šīs sezonas 55. piespēli.

Turklāt spēles operatori fiksēja mirkli, kad galvenais treneris “Buccaneers” galvenais treneris Brūss Arians, vēlējās nomainīt Breidiju, uz ko NFL superzvaigzne atbildēja, ka tu mani nemainīsi. Viņš izgāja laukumā, atdeva 7 jardus tālu piespēli Gronkovskim, ko viņš arī noķēra, sasniedzot prēmijai nepieciešamo.

Patiesībā viņš šajā mačā izdarīja vēl vairāk, jo sakrāja arī 750 jardu robežu, un kopumā tika pie miljonu ASV dolāru liela bonusa. Savukārt Breidijs divas izspēles vēlāk mierīgi pameta laukumu, nododot saspēles vadītāja funkcijas Blainam Gabērtam.

Gronkovskis, protams, bija ļoti priecīgs par nopelnītu papildus miljonu.