foto: Sintija Zandersone / LETA
Vīrusa uzliesmojums arī “VEF Rīga” komandā
"VEF Rīga" komandā nedēļu pirms FIBA čempionu līgas izslēgšanas kārtas atbildes spēles pret Francijas "JDA Dijon" konstatēti divi pozitīvi Covid-19 vīrusa gadījumi.
Basketbols
2022. gada 10. janvāris, 16:38

Vīrusa uzliesmojums arī “VEF Rīga” komandā

Māris Siliņš

Jauns.lv

Latvijas čempionu basketbolā "VEF Rīga" sastāvā pozitīvi izrādījušies divi veiktie Covid-19 testi. Pārējo komandas spēlētāju veselības stāvoklis tiek novērots, tomēr šādā situācijā rīdzinieki nevar būt droši, vai pēc nedēļas varēs iziet laukumā FIBA Čempionu līgas izslēgšanas kārtās spēlē.

“VEF Rīga” rīt vajadzēja aizvadīt FIBA Čempionu līgas izlēgšanas kārtas otro spēli pret Francijas “JDA Dijon” komandu, taču vīrusa uzliesmojuma dēļ tā nenotiks un zem jautājuma zīmes ir arī pārcelto spēļu aizvadīšana pēc nedēļas.

11. janvārī Rīgā paredzēto spēli turnīra rīkotāji pārcēla pēc Dižonas kluba līguma, jo Covid-19 vīrusa uzliesmojuma dēļ komandā nebija astoņi veseli spēlētāji. Tādējādi sērijā līdz divām uzvarām (pirmo spēli rīdzinieki zaudēja ar 77:84) otrā spēle tagad ieplānota 18. janvārī Rīgā, vajadzības gadījumā trešā 20 . janvārī Dižonā.

Šodien vīrusa inficēšanās atklāta arī “VEF Rīga” komandā. Kluba prezidents Gatis Jahovičs sarunā ar Jauns.lv apstiprināja, ka komandā atklāti divi pozitīvi vīrusa testi, bet vēl tiks veikta papildus tesstēšana un nevar izslēgt iespēju, ka pozitīvo gadījumu skaits būs lielāks.

“Pagaidam grūti izdarīt tālejošus secinājumuspar situāciju, kāda tā būs pēc nedēļas un vai arī mums vajadzēs vērsties pie FIBA Čempionu līgas rīkotājiem ar lūgumu par spēļu pārcelšanu. Tiesa, spēļu kalendarā vairs īsti nav kur pabīdīties un 21. janvārī šai izslēgšanas spēļu kārtai jābūt izspēlētai. Pēc tam sākas nākamie grupu turnīri,” sacīja Jahovičs.

Kluba prezidents atzina, ka spēļu pārcelšana par vienu nedēļu nav bijis sliktākais scenārijs, jo šis laiks posms ļautu no savainojumiem atlabt leģionāriem Džeisonam Reilijam un Reišonam Hemondam. Par somu legionāra Aleksandra Madsena atgriešanos laukumā jau pēc nedēļas Jahovičs bija skeptisks un atklāja, ka joprojām aktuāls ir jautājums par kāda spēlētāja piesaisti centra spēlētāja pozīcijā.

“Skatāmies iespējas, arī basketbola aģenti ir informēti par mūsu interesi,” saka Jahovičs, tomēr konkrētas iespējas pastiprināt sastāvu pēdējā laikā nav bijušas.

Jauns.lv jau rakstīja, ka gada nogalē “VEF Rīga” panāca vienošanos ar 33 gadus veco amerikāņu spēka uzbrucēju Frenku Haselu, taču pirms paredzētā lidojuma uz Latviju viņam tika konstatēts pozitīvs veiktais Covid-19 tests. Tā šī vienošanās tika pārtraukta, īsti nesākusies.

Nākamā spēle “VEF Rīga” komandai ir paredzēta 15. janvārī Latvijas – Igaunijas čempionātā pret Rakeres “Tarvas”. Visticamāk, tā tiks pārcelta.