Hokejs
2021. gada 18. novembris, 19:34

Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sēriju noslēdz ar zaudējumu pret "Ak Bars"

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien sešu mājas spēļu sēriju Rīgā beidza ar zaudējumu pret Kazaņas "Ak Bars".

"Dinamo" atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu ar 1:3 (0:3, 0:0, 1:0).

Pēc mazākuma izturēšanas rīdzinieki zaudēja vārtus pēc neveiksmīgas darbības savā zonā, kad centieni izmest ripu no savas zonas piektās minūtes vidū beidzās ar ripas atlēcienu pie Artjoma Lukojanova, kurš no kreisā iemetiena apļa raidīja ripu tukšā vārtu kreisajā stūrī.

Pēc minūtes un 44 sekundēm rezultāts jau bija 2:0 viesu labā. Pretuzbrukumā Dmitrija Kagarļicka piespēli no stūra no labā iemetiena apļa bez apstādināšanas vārtu tuvējā augšējā stūrī raidīja Stīvens Kempfers - 2:0.

Tūlīt pēc tam rīdzinieki 31 sekundes laikā saņēma divus noraidījumus par spēles vilcināšanu un nepareizu nomaiņu, taču vārtus nezaudēja. Toties minūti un 34 sekundes pirms pārtraukuma rezultāts tapa 3:0. Ripa vārtos ielidoja pēc saskares ar vārtu priekšā esošā rīdzinieku aizsarga Džordona Sautorna slidu.

68 sekundes pirms perioda beigām dūres izvicināja Kārlis Čukste un Ņikita Diņjaks, katram gan izdarot tikai pa vienam trāpīgam sitienam, pēc kura abiem tika piešķirtas pa piecām soda minūtēm, bet Diņjakam - vēl divas, atstājot viesus mazākumā.

Vairākumā vēl perioda pēdējās sekundēs savā jubilejas mačā varēja izcelties Lauris Dārziņš, taču viņš netrāpīja tukšā vārtu kreisajā stūrī.

Otrajā periodā viesi samazināja aktivitāti, nelielu pārsvaru iegūstot rīdziniekiem, taču rezultāts nemainījās.

53.minūtē rīdzinieki vienus vārtus atspēlēja, pēc Kristapa Zīles un Hantera Šinkaruka piespēlēm no labā iemetiena apļa precīzi vārtu tālajā augšējā stūrī metot Metam Lorito, kurš guva vārtus savā otrajā mačā "Dinamo" rindās, izbojājot "sauso" spēli bijušajam "Dinamo" vārtsargam Timuram Biļalovam.

Pēdējo minūti mājinieki spēlēja bez vārtsarga, taču mainīt rezultātu vairs neizdevās.

"Pēc pirmā perioda mums izdevās pārgrupēties un nomierināties. Sākām vairāk kustināt ripu un izdarīt spiedienu uz pretiniekiem. Izdevās pārņemt spēles iniciatīvu. Diemžēl savus momentus nespējām pārvērst vārtu guvumos. "Ak Bars" pirmajā periodā agresīvi presingoja mūsu aizsargus, neatļaujot uzsākt uzbrukumus. Nākamajās spēlēs centīsimies šo aspektu uzlabot," pēc spēles sarunā ar "Dinamo" preses dienesta pārstāvi teica Lorito.

"Savā otrajā KHL spēlē jutos labi. Iepriekšējā cīņā biju vēl nedaudz "ierūsējis", jo kādu laiciņu nebiju spēlējis. Šovakar sāku just savas kājas, un spēle uzlabojās. Runājot par saviem vārtiem, centos izdarīt pēc iespējas zibenīgāku metienu pa vārtu augšējo stūri. Ripa veiksmīgi atrada ceļu vārtos," par savu otro spēli un pirmo vārtu guvumu jaunajā komandā saka Kanādas uzbrucējs.

"Diemžēl neizdevās mums pirmā perioda sākums. Nespējām laicīgi izvadīt ripu no zonas, kā rezultātā ielaidām trīs vārtus. No pirmā perioda beigām sākām spēlēt savu spēli, kas mums izdevās līdz mača beigām. Diemžēl nespējām izmantot savus momentus. Ja spēli vērtējam kopumā, tad uzskatu, ka mačs bija labs. Pateicos puišiem par pašatdevi," pēc mača "Dinamo" preses dienestam teica Rīgas vienības galvenā trenera pienākumu izpildītājs Valērijs Kuļibaba.

Rīgas "Dinamo" uzņem trīskārtējo KHL čempioni Kazaņas "Ak Bars"

2021-11-18 16:00
Saruna ar Valēriju Kuļibabu

Piedāvājam noskatīties Māra Siliņa sarunu ar Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākuma izpildītāju Valēriju Kuļibabu, kurš neslēpj, ka Sergeja Zubova aiziešana no komandas bija kā zibens spēriens no skaidrām debesīm.

2021-11-18 16:52
Rīgas "Dinamo" sastāvs
2021-11-18 16:55
"AK Bars" sastāvs
2021-11-18 17:00
Spēle sākusies

Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš šovakar aizvadīs savu 600. spēli KHL čempionātā. Tajās sakrāti 341 (130+211) rezultativitātes punkti. Šī statistika gan attiecas tikai uz regulāro sezonu. Dārziņa rēķinā vēl ir 43 spēles Gagarina kausa izcīņā. 

KHL čempionātā Dārziņš pārstāvējis tikai trīs komandas. Bez Rīgas "Dinamo" tā ir arī šodienas pretiniece Kazaņas "AK Bars" un Čeļabinskas  "Traktor". 

2021-11-18 17:05
Noraidījums "Dinamo"

2. minūte. Par spēli ar augstu paceltu nūju divas minūtes nopelna Buncis. Labā ziņa, ka "AK Vars" šosezon besekmējas ar vairākumu realizēšanu. Vieniem no sezonas favorītiem šajā rādītājā ir tikai 21. vieta visā līgā. 

2021-11-18 17:08
4. minūte

Statistika pagaidām nemelo. Divās mazākuma minūtēs karstasinīgākie Rīgas "Dinamo" līdzjutēji varēja nemeklēt validola paciņu, bīstami momenti pie Matsona vārtiem nebija. 

2021-11-18 17:11
Vārti! "Dinamo" - "Ak Bars" 0:1

5. minūte. Rīdzinieki netiek galā ar pretinieka presingu, savā zonā zaudē ripu, kura nonāk pie ļolti labā pozīcijā esošā Lukojanova, kurš to triec vārtu tukšajā stūrī. 

2021-11-18 17:13
11 sezonas Kazaņā

Pirmo vārtu autors Atjoms Lukojanovs ir Tatārijas hokeja audzēknis, kurš šo spēli iepazina Aļmetjevskā un tur VJL līmeni sāka savu profesionāļa karjeru, bet "AK Bars" komandā spēlē jau 11. sezonu pēc kārtas. Tikko viņš iemeta savus 60. vārtus KHL karjerā. 

2021-11-18 17:16
Vārti! "Dinamo" - "Ak Bars" 0:2

7. minūte. Pēc Kagarļicka piespēles no iemetiena apļa ripu vārtu tuvajā stūrī triec Stīvens Kampfers. Neraugoties uz to, ka viņš deviņas sezonas aizvadījis NHL, vēl pērn spēlēja Bostonas "Bruins", Matsona šo ripu bija jātver.

2021-11-18 17:19
Noraidījums "Dinamo"

7. minūte. Par laika vilcināšanu jeb divām pēc kārtas nepareizām darbībām iemetienā noraidīts Tivola. 

Rādīt vairāk

Dārziņš ceturtdien aizvadīja 600.maču līgā, kas spēlēts pamatturnīrā. 599 cīņās viņš bija sakrājis 130 vārtus un 211 rezultatīvas piespēles, kā arī 292 soda minūtes un +/- rādītāju -18.

Viņa kontā ir arī 43 mači Gagarina kausa izcīņā, tajos izceļoties ar 23 (15+8) rezultativitātes punktiem, kā arī 22 soda minūtēm un +/- rādītāju -12.

Vairāk spēļu par viņu pamatturnīrā no latviešu spēlētājiem KHL aizvadījis vien līgā vairs nespēlējošais Miķelis Rēdlihs (637) un Kristaps Sotnieks (635), bet tuvākais sekotājs ar 556 spēlēm ir Gints Meija.

Rīgas "Dinamo" ar 25 punktiem 28 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā Rietumu grupā, bet "Ak Bars" Austrumos ar 40 punktiem 30 dueļos ir ceturtajā vietā.

Mājas spēļu sēriju rīdzinieki sāka sekmīgi (4:5 zaudējums "bullīšos" Sanktpēterburgas SKA un 4:1 uzvara pār Maskavas "Dinamo"), bet turpinājumā tika piedzīvotas divas neveiksmes (0:3 pret "Soči" un 1:4 pret Helsinku "Jokerit"), kā arī pēdējā cīņā ar 3:2 pieveikta Riharda "Bukarta" pārstāvētā Vladivostokas "Admiral".

"Ak Bars" šajā sezonā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču trīs no pēdējām četrām cīņām bija izdevies uzvarēt. Pēc 2:1 panākuma pret Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" un 0:2 zaudējuma pret Novosibirskas "Sibirj" kazaņieši izcīnījuši divus panākumus - 5:4 mačā ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" un 1:0 pret Maskavas "Spartak".

Abas komandas KHL bija spēkojušās 25 reizes, no kurām tikai septiņās, tai skaitā pa vienai pagarinājumā un pēcspēles metienos, bija uzvarējusi "Dinamo" komanda.

Šosezon šī bija abu klubu pirmā tikšanās. Iepriekšējā sezonā janvārī Kazaņā ar 5:4 pagarinājumā uzvarēja Rīgas hokejisti, bet pēc mēneša Rīgā "Ak Bars" revanšējās ar 4:3.

Rīdziniekiem savainoto spēlētāju sarakstā atrodas komandas labākais vārtu guvējs Nikolajs Jeļisejevs un pieredzējušais aizsargs Kristaps Sotnieks.

Viesiem traumēti ir trīs uzbrucēji - Nikolajs Kovaļenko, Iļja Safonovs un Pērs Lindholms.

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.