foto: Zumapress/Scanpix
Nākamsezon F-1 debitēs pilots no Ķīnas
Džou Guaņju.
Citi sporta veidi
2021. gada 16. novembris, 12:50

Nākamsezon F-1 debitēs pilots no Ķīnas

Jauns.lv / LETA

Par pirmo Ķīnas pilotu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā nākamsezon kļūs Džou Guaņju, kurš pārstāvēs "Alfa Romeo" vienību.

Otrdien "Alfa Romeo" apstiprināja, ka līgums ar 22 gadus veco ķīnieti ir parakstīts un tieši viņš kopā ar citu komandas jaunpienācēju Valteri Botasu nākamsezon brauks šajā vienībā.

Botass šosezon pārstāv "Mercedes" vienību un ar 203 punktiem ir F-1 kopvērtējuma trešājā pozīcijā.

Līdz ar Ķīnas sportista pievienošanos komandai, "Alfa Romeo" nakamsezon vairs nepārstāvēs Itālijas pilots Antonio Džovinaci. Tāpat karjeru noslēdz Kimi Raikonens.

"Sapnis par tikšanu pēc iespējas augstākās virsotnēs sporta veidā, kuru tik ļoti mīlu, ir piepildījies," komanda citē ķīniešu pilotu. "Tagad sapnis ir kļuvis par realitāti. Esmu sagatavojies šim milzīgajam izaicinājumam."

Pirms desmit gadiem cits ķīniešu pilots Cjinhua Ma piedalījās Itālijas "Grand Prix" brīvo treniņbraucienu sesijā, tomēr sacīkstēs viņš nestartēja.

Guaņju šosezon startē F-2 seriālā "Uni-Vertuosi" komandas sastāvā, kur ar 142 punktiem pēc sešiem posmiem ieņem otro pozīciju. No līdera austrālieša Oskara Piastrī ("Prema Racing") ķīnietis atpaliek 36 punktus.

Pagājušajā sezonā Guaņju F-2 kopvērtējumā izcīnīja sesto vietu, bet šosezon viņš kļuva par F-3 Āzijas čempionāta uzvarētāju.