foto: Ausma Cīrulniece
Jelgavas dome paravieglatlētam Bergam piešķir 3000 eiro naudas balvu
Edgars Bergs izcīnīja piekto vietu Tokijas paralimpisko spēļu sacensībās lodes grūšanā F35 medicīnas grupā.
Citi sporta veidi
2021. gada 20. septembris, 12:49

Jelgavas dome paravieglatlētam Bergam piešķir 3000 eiro naudas balvu

Jauns.lv / LETA

Jelgavas dome par augstajiem sasniegumiem Tokijas paraolimpiskajās spēlēs paravieglatlētam Edgaram Bergam pasniegusi 3000 eiro naudas balvu, paziņoja domē.

Gatavošanās posmu paraolimpiskajām spēlēm Bergs aizvadīja mājās, trenējoties Zemgales olimpiskajā centrā un Jelgavas sporta hallē. Sportista trenere ir Maija Ukstiņa.

"Edgars mums rāda, cik daudz var sasniegt, ja ir gribasspēks, mērķis un atbalstoši cilvēki blakus. Vislielākais paldies par to sportista trenerei Maijai Ukstiņai," sacīja pilsētas mērs Andris Rāviņš (ZZS).

Edgars Bergs Tokijas paralimpisko spēļu lodes grūšanas sacensībās

Latvijas paravieglatlēts Edgars Bergs izcīnīja piekto vietu Tokijas paralimpisko spēļu sacensībās lodes grūšanā F35 medicīnas grupā.

gallery icon

Bergs no Jelgavas pašvaldības saņēma naudas balvu 3000 eiro, savukārt vieglatlētikas trenere Ukstiņa - 1000 eiro.

Jau ziņots, ka Latvijas paravieglatlēts Bergs izcīnīja piekto vietu Tokijas paralimpisko spēļu sacensībās lodes grūšanā F35 medicīnas grupā.

Tokijas paralimpisko spēļu noslēguma ceremonija

Ar svinīgu ceremoniju svētdien Tokijā tika noslēgtas paralimpiskās spēles, kas norisinājās no 24. augusta līdz 5. septembrim. No Latvijas sportistiem paralimpisko ...

gallery icon

Savā otrajā piegājienā viņš lodi grūda 14,70 metru tālumā, par 15 centimetriem labojot sev piederošo Eiropas rekordu, kuru sasniedza pirms pieciem gadiem Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs.

Atklātas Tokijas paralimpiskās spēles

Japānas galvaspilsētā Tokijā vien nedaudz vairāk nekā divas nedēļas pēc olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas atklātas paralimpiskās spēles.

gallery icon