foto: Zumapress/Scanpix
Krikets cīnīsies par vietu olimpisko spēļu programmā
Kadrs no kriketa spēles.
Citi sporta veidi
2021. gada 10. augusts, 15:22

Krikets cīnīsies par vietu olimpisko spēļu programmā

Jauns.lv / LETA

Starptautiskā Kriketa padome iesniegs pieteikumu sporta veida iekļaušanai olimpisko spēļu programmā.

Padome ir izveidojusi darba grupu, kuras mērķis ir panākt, ka līdz 2028. gada spēlēm Losandželosā krikets ir iekļauts olimpisko sporta veidu vidū.

Organizācijas vadītājs Greks Bērklijs otrdien paziņoja, ka kriketa pasaule ir vienota idejā, ka olimpiskās spēles ir daļa no kriketa ilgtermiņa nākotnes. "Mums visā pasaulē ir vairāk nekā miljards līdzjutēju, un gandrīz 90% no viņiem vēlas redzēt kriketu olimpiskajās spēlēs," viņš pauda.

Viņš gan atzina, ka panākt kriketa iekļaušanu olimpisko spēļu programmā nebūs viegli, jo "ir tik daudz citu sporta veidu, kas vēlas to pašu".

Krikets jau ir bijis olimpisko spēļu programmā, kad 1900.gadā zelta medaļu izcīnīja Lielbritānija, kas pārspēja Franciju. Tajā gadā šīs bija vienīgās komandas, kas piedalījās olimpiskajā kriketa turnīrā un tas joprojām ir vienīgais olimpiskajās spēlēs aizvadītais kriketa mačs.

Tradicionāla kriketa spēle var ilgt pat piecas dienas, tomēr modernajās olimpiskajās spēlēs visticamāk tiktu izmantota kāda no īsākām šī sporta veida formām.