foto: Edijs Pālens/LETA
Jauns.lv eksperti par pusfināliem: pārsteigumi turpināsies
Vācijas hokeja izlasei "Arēna Rīga" līdz šim bijusi ļoti veiksmīga, jo šeit tika izcīnīta ceļazīme uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, vai izdosies iekļūt arī pasaules čempionāta finālā.
Hokejs
2021. gada 5. jūnijs, 13:44

Jauns.lv eksperti par pusfināliem: pārsteigumi turpināsies

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv aptaujāja dažus hokeja ekspertus, lai noskaidrotu viņu viedokli par abām hokeja pasaules čempionāta pusfināla spēlēm.

Jauns.lv palīgā sauca divus ilggadējus Latvijas valstsvienības aizsargus brāļus Krišjāni un Jēkabu Rēdlihus, kā arī spēka sporta profesionāli Ivaru Cīruli. Viss trio ar mainīgām sekmēm izteica viedokļus par Latvijas izlases spēlēm šajā pasaules čempionātā. Mūsu hokejistiem meistarsacīkstes diemžēl noslēgušās ar 11. vietu, bet mēs ekspertiem jautājām, ko sagaidīt no pusfināla mačiem.

Pusfināla pāri:

ASV - Kanāda

Vācija - Somija

Ilggadējais Latvijas hokeja izlases aizsardzības balsts Krišjānis Rēdlihs, kurš sagatavošanās posmā arī bija kopā ar Latvijas valstsvienību, ir drošs, ka mūs sagaida aizraujošas ceturtdaļfināla cīņas: “Ceturtdaļfinālā pārsteigumu netrūka, bet nu uzvarēja komandas, kas bija spēcīgākas konkrētajā dienā. Ceturtdaļfināla rezultāti apliecina, ka Latvijas izlase bija nokļuvusi “nāves grupā”, jo viss mūsu četrinieks iekļuvis pusfinālā. Tas tā, lai mazāk pārdzīvotu par neiekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pa jokam runājot, otrā apakšgrupā noteikti būtu pirmajā vietā! Par pusfināliem: centīšos palikt uzticīgs ASV, jo kanādieši līdz šim spēlējuši pārāk nestabili. Galvenais, protams ir izslēgšanas spēles – uzvari, un ej tālāk, bet nu es palikšu uzticīgs amerikāņiem, jo viņi ir stabilāki, kustīgāki, savukārt kanādieši jau pamatīgi izšāva spēlē pret Krievijas Olimpiskās komitejas hokejistiem. Tikmēr otrā pārī mēs varētu sagaidīt pamatīgu sensāciju un Vācija varētu pārsteigt somus. Šis ir pārsteigumu čempionāts un tieši Vācija varētu sagādāt lielāko pārsteigumu no visiem. Ceturtdaļfinālā viņi pārspēja ļoti spēcīgo Šveici, kāpēc lai viņi neuzvarētu arī Somiju."

Jēkabs Rēdlihs, kurš pēc profesionālā hokejista karjeras beigām, trenē jaunos hokejistus un ir “Kurbads” hokeja halles direktors atzīst, ka jau līdz šim pasaules čempionātā nav trūcis negaidītu spēļu iznākumu: “Ja šis čempionāts ir tāds, tad jau pārsteigumi turpināsies. Pirmajā pārī amerikāņi sīvā, ātrā, agresīvā spēlē pieveiks kanādiešus ar 3:2, bet otrajā pārī šoreiz esmu pārgājis otrā frontē un paredzu Vācijas panākumu ar 2:1. Abos mačos paredzu jautru cīņu un intrigu līdz pēdējām sekundēm.”

Tikmēr spēka sporta profesionālis un entuziastisks ceļotājs Ivars Cīrulis norāda, ka viņaprāt sevi arvien labāk demonstrē Kanāda: "Izskatās, ka kanādieši ir ieskrējušies. Es teiktu, ka ar 2:1 būtu reāli, ka viņi pieveic ASV, taču tas gan nenozīmē, ka ASV šogad nav spēcīgi. Kas attiecas uz somiem un vāciešiem - manuprāt Somija 3:1 pieveiks Vāciju."