foto: Zumapress/Scanpix
"Liverpool" un "Chelsea" arī nākamsezon spēlēs Čempionu līgā
"Liverpool" futbolisti.
Hokejs
2021. gada 24. maijs, 14:14

"Liverpool" un "Chelsea" arī nākamsezon spēlēs Čempionu līgā

Jauns.lv / LETA

"Liverpool" un Londonas "Chelsea" dramatiskā Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta noslēgumā izcīnīja pēdējās divas ceļazīmes uz UEFA Čempionu līgu.

Pēdējos četros gados trešo premjerlīgas čempiona titulu jau iepriekš bija nodrošinājusi Mančestras "City", bet Mančestras "United" jau bija ierindojusies otrajā vietā, tādēļ 38. kārtas spēļu dienā galvenā uzmanība bija pievērsta cīņai par trešo un ceturto vietu.

Pirms pēdējās spēļu kārtas "Chelsea" trešajā vietā un Lesteras "City" piektajā vietā šķīra viens punkts.

Jirgena Klopa vadītā Liverpūles komanda mājas spēlē desmit tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē ar 2:0 (1:0) uzvarēja Londonas "Crystal Palace". Abus liverpūliešu vārtus guva Sadio Manē. Pērn "Liverpool" vēsturē pirmo uzvaru Anglijas premjerlīgā svinēja tukšā stadionā, bet šogad titulu aizstāvēt traucēja komandas līderu traumas, tomēr komanda spēja uzvarēt astoņās no pēdējām desmit līgas spēlēm un šo sezonu pabeidza trešajā vietā.

"Chelsea" Tomasa Tuhela vadībā sezonas pēdējā spēlē zaudēja Birmingemas "Aston Villa" ar 1:2 (0:1), tomēr ierindojās Anglijas premjerlīgas ceturtajā vietā, pateicoties Lesteras "City" zaudējumam. Tagad, zinot, ka arī nākamajā sezonā spēlēs UEFA Čempionu līgā, komanda var gatavoties nākamajā nedēļas nogalē gaidāmajam Čempionu līgas finālam pret Mančestras "City".

Nedēļu pēc vēsturiskās uzvaras Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā Lesteras "City" komanda piedzīvoja sāpīgu zaudējumu, ar 2:4 (1:1) piekāpjoties Totenhemas "Hotspur". Arī pērn Lesteras komanda cerības uz iekļūšanu Čempionu līgā zaudēja pēdējā spēļu kārtā, kad piekāpās Mančestras "United".

Divus 11 metru soda sitienus Lesteras komandā realizēja Džeimijs Vārdijs, un 16 minūtes līdz spēles beigām komanda bija vadībā ar 2:1, bet tad Kaspers Šmeihels bumbu raidīja savos vārtos un divas reizes precīzs bija pretinieku spēlētājs Gerets Beils. Tādējādi "Hotspur" uzvarēja, premjerlīgas sezonu pabeidza septītajā vietā un nākamajā sezonā spēlēs UEFA Eiropas konferenču līgā.

"Hotspur" līderis Harijs Keins spēles 41.minūtē guva savus 23.vārtus sezonā, kļūstot par līgas rezultatīvāko spēlētāju. "Liverpool" uzbrucējs Mohameds Salāhs sezonā guvis 22 vārtus, bet 14 reizes rezultatīvi piespēlējis, kļūstot par līgā labāko asistentu.

Vesthemas "United" ar 3:0 (2:0) uzvarēja "Southampton", Anglijas premjerlīgā ieņemot sesto vietu. Nākamajā sezonā tā spēlēs Eiropas līgā.

Sezonas pēdējā spēlē čempione Mančestras "City" ar 5:0 (2:0) sagrāva Liverpūles "Everton", kas sezonu pabeidza desmitajā vietā, bet līgas otrās vietas ieguvēja Mančestras "United" ar 2:1 (2:1) pārspēja Vulverhemptonas "Wanderers", kas turnīru pabeidza 13.vietā.