foto: LETA
Šķēpmetēja Gundega Grīva paliek bez rezultāta Eiropas kausa sacensībās mešanu disciplīnās
Gundega Grīva.
Citi sporta veidi
2021. gada 9. maijs, 14:30

Šķēpmetēja Gundega Grīva paliek bez rezultāta Eiropas kausa sacensībās mešanu disciplīnās

LETA

Latvijas šķēpa metēja Gundega Grīva svētdien Splitā Eiropas kausa sacensībās mešanu disciplīnās palika bez rezultāta, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Grīvai B grupas sacensībās neviens no mēģinājumiem netika ieskaitīts.

B grupā 11 šķēpmetēju vidū labāko rezultātu sasniedza ungāriete Angēla Moravčika, kuras rezultāts bija 57,24 metri. Vēlāk A finālā startēs 13 šķēpraides.

Grīva pirms tam jau bija atklājusi sacensību sezonu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) marta beigās ar rezultātu 51,08 metri. Sportistes personīgais rekords ir 57,31 metrs, kas sasniegts 2013.gadā turpat DĀR.

Jau ziņots, ka šķēpmetējs Rolands Štrobinders Eiropas ar rezultātu 74,93 metri A finālā ierindojās 11.vietā, bet 13. ar 73,85 metriem bija Jānis Svens Grīva. Kopā ar B finālu Štrobinderam sacensībās tika 13.vieta 31 sportista konkurencē, bet Grīvam - 16.vieta.

Tikmēr Marks Korotkovs vesera mešanā ar rezultātu 59,42 metri ierindojās 28.vietā 30 sportistu vidū. B finālā Korotkovs 14 sportistu konkurencē ieņēma 12.vietu.

Sacensības Splitā notiek šajā nedēļas nogalē. Kopā sacensībās plānoja piedalīties 399 sportisti no 42 Eiropas valstīm.

Sākotnēji sacensības bija paredzēts rīkot marta vidū Portugāles pilsētā Leirijā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ mači bija jāpārceļ. Tāpēc Eiropas Vieglatlētikas asociācija (EA) un sacensību organizatori, izvērtējot visus faktorus, vienojās par jaunu sacensību norises vietu, Eiropas kausa 20.gadadienu svinot Splitā.