foto: Zane Bitere/LETA
Zināms Latvijas izlases sastāvs Eiropas kausam mešanu disciplīnās
Šķēpmetējs Jānis Svens Grīva.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. aprīlis, 15:22

Zināms Latvijas izlases sastāvs Eiropas kausam mešanu disciplīnās

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlasi Eiropas kausā mešanu disciplīnās pārstāvēs šķēpmetēji Rolands Štrobinders, Gundega Grīva un Jānis Svens Grīva, kā arī vesera metējs Marks Korotkovs, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Nākamajā nedēļas nogalē, 8. un 9.maijā, Horvātijas pilsētā Splitā notiks Eiropas kauss mešanu disciplīnās, piedaloties vairākiem Latvijas izlases sportistiem. Kopā sacensībās plāno piedalīties 399 sportisti no 42 Eiropas valstīm.

Sākotnēji sacensības bija paredzēts rīkot marta vidū Portugāles pilsētā Leirijā, taču pandēmijas dēļ mači bija jāpārceļ. Eiropas Vieglatlētikas asociācija un sacensību organizatori, izvērtējot visus faktorus, vienojās par jaunu norises vietu, līdz ar to tagad Eiropas kauss pārceļas vairāk uz austrumiem un savu 20. gadadienu svinēs Splitā.

Eiropas kausā piedalīsies četri Latvijas izlases sportisti - Grīvas un Štrobinders šķēpa mešanā, kā arī Korotkovs vesera mešanā.

Gundega Grīva jau ir atklājusi sacensību sezonu Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) marta beigās ar rezultātu 51,08 metri. Sportistes personīgais rekords ir 57,31 metrs, kas sasniegts 2013.gadā turpat DĀR.

Arī viņas brālis Jānis Svens Grīva šosezon piedalījies sacensībās DĀR ar labāko rezultātu 74,06 metri. Sportists pagājušajā sezonā Prezidenta balvas ietvaros pirmo reizi šķēpu raidīja tālāk par 80 metru atzīmi un uzstādīja jaunu savu labāko rezultātu - 81,85metri.

Savukārt Štrobinderam personīgais rekords ir 2017. gada vasarā sacensībās Vācijā sasniegtie 85,07 metri.

Vesera metējs Korotkovs, būdams U-20 vecuma grupas sportists, piedalīsies pieaugušo konkurencē. Viņa personīgais rekords ar sešus kilogramus smagu veseri ir 69,06 metri. Ar šo rezultātu viņš vienlaicīgi ir izpildījis kvalifikācijas normatīvu dalībai pasaules U-20 čempionātā, kas notiks augustā Kenijas galvaspilsētā Nairobi.