foto: AP/Scanpix
FOTO: 252 stundas un pat -54 grādos - kanādieši tik stipri mīl hokeju
Spēle noslēdzās ar rezultātu 2649:2528, kurā sarkanā komanda ar nosaukumu “Cerība” (“Hope”) pārspēja balto vienību “Zāles” (“The Cure”).
Hokejs
2021. gada 16. februāris, 16:49

FOTO: 252 stundas un pat -54 grādos - kanādieši tik stipri mīl hokeju

Jauns.lv

Kanāda tiek uzskatīta par hokeja dzimteni, un tur joprojām ļoti stipri mīl šo spēli. Ne velti pat -54 grādu sals nav patraucējis Edmontonas priekšpilsētā aizvadīt visu laiku ilgāko hokeja maču - 252 stundas jeb desmitarpus diennaktis.

4. februārī tika izdarīts pirmais iemetiens Albertas provincē Stratkonas apgabalā notikušajā hokeja mačā, kas noslēdzās vien 15. februāra rītā. Mačs, kurā piedalījās 40 amatieru hokejisti, ilga 252 stundas, kļūstot par ilgāko hokeja spēli vēsturē. Jauns pasaules rekords nebija vienīgais šī mača mērķis, jo pamatdoma bija vākt ziedojumus vēža izpētei.

Kanādieši tik ļoti mīl hokeju, ka spēlē pat -54 grādu salā

Kanāda tiek uzskatīta par hokeja dzimteni, un tur joprojām ļoti mīl šo spēli. Ne velti pat -54 grādu sals nav ...

gallery icon

Desmitarpus diennaktis nebūt nebija vienīgais iespaidīgais šīs spēles veikums, jo ziedojumos izdevās savākt 1,84 miljonus ASV dolāru (1,52 miljoni eiro), kas krietni pārspēj sākotnēji cerēto pusotru miljonu dolāru (1,24 miljoni eiro).

Šāda labdarības spēle ir kļuvusi jau tradicionāla, tomēr citus gadus tā nav bijusi tik ilga. Tāpat rīkotājiem milzu rūpes šogad sagādāja Covid-19 ierobežojumu ievērošana. Piemēram, līdzjutēji nedrīkstēja maču vērot no tribīnēm, tāpēc tika radīti garām braucēju skatu punkti. Rīkotāji atklāj, ka ierasti iespaidīgā hokeja mača rīkošanai palīdz aptuveni 800 brīvprātīgo, bet šoreiz tādi bijuši vien 10.

Latvijas hokeja izlases leģendārā 2006. gada sagrāve pret Kanādu

2006. gada pasaules čempionātā hokejā, kas notika "Arēnā Rīga", Latvijas izlase piedzīvoja sagrāvi ar 0:11 spēlē pret Kanādu. Spēles rezultātu ...

gallery icon

Arī laikapstākļi radīja pamatīgu izaicinājumu, jo gaisa temperatūra kādā naktī sasniedza pat -54 grādus pēc Celsija.

Kā rīkotāji pastāstīja medijam “Global News”, liela daļa spēles notika laikā, kad tika izsludināti brīdinājumi par ekstrēmu aukstumu. Kad temperatūra bija starp -40 un -50 grādiem, bet bija bezvējš, sasala propāna tvertnes un cilvēki guva apsaldējumus. Vienā naktī sasala un sašķīda aptuveni 50 hokeja ripas.

2019. gada pasaules hokeja čempionāta finālspēle: Somijas hokejisti uzvar Kanādas izlasi

gallery icon

“Bija daži izaicinājumi. Kad ārā bija -54 grādi un vēja ātrums bija 40 kilometri stundā, mēs laukumā kļuvām pavisam lēni. Bet jūs zināt, ko? Neviens nekad nepadevās, mēs pulcējāmies kopā,” pēc spēles beigām sacīja mača dalībnieks Endrjū Bukanans, kurš ikdienā ir ugunsdzēsējs.

Endrjū pastāstīja, ka spēle bija ļoti spraiga un neparedzama, tomēr tās gaita tāpat bija nesalīdzināmi vieglāk prognozējama nekā vēža slimnieku ārstēšana.

Mačs noslēdzās ar rezultātu 2649:2528, kurā sarkanā komanda ar nosaukumu “Cerība” (“Hope”) pārspēja balto vienību “Zāles” (“The Cure”).