foto: PA Images Picutres/Scanpix
VIDEO: serbu virtuozs ar jaunu šedevru atkal sajūsmina basketbola pasauli
Daudzi basketbola eksperti uzskata, ka Milošs Teodosičs ir labākais piespēlētājs pasaules basketbolā.
Basketbols
2021. gada 9. februāris, 13:22

VIDEO: serbu virtuozs ar jaunu šedevru atkal sajūsmina basketbola pasauli

Jauns.lv

Serbijas basketbola izlases un ambiciozā itāļu kluba Boloņas “Virtus Segafredo” saspēles vadītājs Milošs Teodosičs Itālijas nacionālā čempionātā pēdējā kārtā vēlreiz eleganti atstājis savu spēles oponentu muļķa lomā.

Milošs Teodosičs ir slavens visā pasaulē ar elegantajām un ļoti sarežģītajām piespēlēm, ar kādām apgādā savus partnerus. Šoreiz serbs Itālijas čempionāta mačā ļoti viltīgi apspēlēja Redžio di Emīlijas kluba “UnaHotels” komandas kapteini Leonardo Kandi. Teodosičs devās caurgājienā, kura beigās bumbu pārcēla no rokas uz roku ap pretinieka vidukli. Milošs ar vienu roku iemet bumbu grozā, bet Leonardo Kandi to nemaz nepamanīja.

Savulaik viens no labākajiem Eiropas basketbola saspēles vadītājiem Milošs Teodosičs pēc ne pārāk sekmīga mēģinājuma nostiprināties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pēdējās pāris sezonas nav spēlējis arī Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB EIrolīgā, bet gan pievienojies sava ilggadējā valstsvienības trenera Aleksandra Džordževiča vadītajai Boloņas “Virtus” komandai. Šobrīd Boloņas klubs pulcējuši ļoti ambiciozu sastāvu, ieskaitot ilggadējo NBA spēlētāju Marko Belinelli, Stefanu Markoviču, Džošu Adamsu, Vinsu Hanteru, Džūlianu Gemblu, Kailu Vīmsu un citus, reāli pretendējot uz uzvaru gan Itālijas čempionātā, gan ULEB Eiropas kausā, kur jau nodrošinājuši vietu ceturtdaļfinālā un reāli pretendē uz atgriešanos Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā jau nākamsezon.

Itālijas čempionātā zvaigžņotajam Boloņas klubam pagaidām gan nesokas tik spoži, jo 18 spēlēs izcīnītas vien 12 uzvaras, kas komandu ierindo vien piektajā pozīcijā, tomēr jau tagad skaidrs, ka Itālijas vienīgais Eirolīgas klubs Milānas "AX Armani Exchange" nejūtas nemaz tik droši par savu panākumu šosezon.