foto: PA Wire/PA Images/Scanpix
Peldēšanas leģenda Maikls Felpss turpina domāt par pašnāvību
Olimpiskā leģenda Maikls Felpss.
Sporta zvaigznes
2021. gada 14. janvāris, 04:34

Peldēšanas leģenda Maikls Felpss turpina domāt par pašnāvību

Jauns.lv

Visu laiku titulētākais sportists olimpisko spēļu vēsturē - amerikāņu peldētājs Maikls Felpss - turpina cīnīties ar dziļu depresiju un domām par pašnāvību, atklājusi leģendārā olimpieša sieva.

Sarunā ar mediju “Today” izcilā peldētāja sieva un viņa bērnu māte Nikola Felpsa atzinusi, ka viņas dzīvesbiedru joprojām moka depresija, bet situācija kļuvusi īpaši sarežģīta pēc slavenā basketbolista Kobe Braienta nāves.

“Pēc tam, kad Vanesa (Braienta – aut.) zaudēja Kobi, es paskatījos uz Maiklu un nodomāju: vai es varu kaut kā palīdzēt? Galu galā, ja es viņu pazaudētu, es nezinātu, ko darīt,” savas izjūtas atklāj Felpsa.

“Maikls ir labākais tēvs un vīrs. Es mēdzu domāt, ka es varu visu salabot, būt viņa terapeits un darīt visu nepieciešamo. Bet tad es sapratu, ka nav iespējams uzņemties atbildību par to, kā jūtas otrs cilvēks,” sarunā ar “Today” atklāja Nikola.

Iepriekš 2020. gada decembrī 35 gadus vecais Felpss atzina, ka viņa garīgā veselība ietekmē viņa sievu un trīs dēlus: “Nikola mani mīl un vēlas palīdzēt. Viņa vēlas, lai man kļūtu labāk. Bet viņa pati cīnās - viņai arī vajadzīgs atbalsts. Es zinu, ka viņai ir grūti,” pērnā gada nogalē atzinās peldēšanas leģenda.

Jauns.lv jau ziņoja, ka 2019. gadā visu laiku titulētākais olimpietis (izcīnītas 28 medaļas, no kurām 23 zelta) sociālajos tīklos atzinās, ka bērnībā cieta no uzmanības deficīta hiperaktivitātes traucējumiem, depresiju pārvarēja ar kvalificēta terapeita palīdzību.

“Man bija nopietnas trauksmes un depresijas problēmas, es nezināju, vai vispār vēlos turpināt dzīvot. Kad biju nokritis tik zemu, es nolēmu paprasīt palīdzību licencētam speciālistam,” pirms pusotra gada savā tvitera kontā vēstīja visu laiku izcilākais peldētājs.

Felpss ir pārliecināts, ka izdzīvojis tikai tāpēc, ka laicīgi griezies pie speciālista palīdzības. Pēc izcilā peldētāja domām, cilvēks nedrīkst sevi aizlaist līdz tādam stāvoklim, kā savulaik bija nonācis viņš pats, tāpēc pie mazākajiem trauksmes signāliem ir jāmeklē palīdzība.

Maikls Felpss savai izcilajai sportista karjerai punktu pielika pēc 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Šobrīd viņš nodarbojas ar depresijas un citu psiholoģisku likstu izprašanu, stāstot par savu situāciju citiem.

Maikls Felpss uzskatāms par visu laiku veiksmīgāko olimpieti pasaules sporta vēsturē, jo olimpiskajā spēlēs kopumā izcīnījis 28 medaļas, no kurām 23 bijuša zelta. 2008. gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs vien viņš izcīnīja astoņas zelta godalgas. Viens pats Maikls Felpss olimpiskajās spēlēs ir izcīnījis vairāk medaļu nekā 160 valstis olimpisko spēļu vēsturē.