foto: Edijs Pālens/LETA
Latvija palikusi bez rallijkrosa pasaules čempionāta posma
Kadri no sacensībām Biķernieku trasē 2019. gadā.
Citi sporta veidi
2020. gada 17. decembris, 12:38

Latvija palikusi bez rallijkrosa pasaules čempionāta posma

Jauns.lv / LETA

Latvijas posms nav iekļauts 2021. gada rallijkrosa pasaules čempionāta provizoriskajā kalendārā, kuru publicējusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Sākot ar nākamo sezonu, sacensību promotieris vairs nebūs sporta un izklaides kompānija IMG, un, kā pagājušajā nedēļā portālam "Sportacentrs.com" atklāja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs, kamēr valda neziņa par čempionāta rīkotājiem, tikmēr Latvijai iespēja uzņemt posmu ir ļoti maza.

Vienam no Eiropas posmiem, kas paredzēts 22.augustā, gan rīkotājs vēl nav zināms.

2021.gada sezonā, kas paredzēta no maija līdz novembrim, paredzēti desmit posmi, no kuriem astoņi notiks Eiropā, bet pa vienam - Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

Sezonas sākums iecerēts 23.maijā Beļģijā, pēc tam jūnijā posmus uzņemtu Norvēģija un Somija, jūlijā paredzēti posmi Zviedrijā un Spānijā, bet augustā - Vācijā un vēl vienā no Eiropas valstīm. Septembrī iecerētas sacensības tikai Francijā, oktobrī plānots posmos Tuvajos Austrumos, bet sezonas noslēgums paredzēts 28.novembrīd Dienvidāfrikas Republikā.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē noticis piecus gadus pēc kārtas.

Posms Latvijā divus gadus saņēma balvu kā vislabāk sarīkotās pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības, kā arī divas reizes saņēmis Latvijas Gada balvu sportā nominācijā "Gada sporta notikums".