foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Farahs atgriežas Londonas maratonā kā "zaķis"
Citi sporta veidi
2020. gada 21. augusts, 20:37

Farahs atgriežas Londonas maratonā kā "zaķis"

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas skriešanas leģenda sers Mo Farahs ir pieteicies Londonas maratonam oktobrī, kurā strādās par tempa turētāju, nevis mēģināt uzvarēt sacīkstēs, piektdien paziņoja Farahs.

Globālā koronavīrusa pandēmijas dēļ Londonas maratons tika pārcels no aprīļa uz 4.oktobri, ziedojot tautas skrējienu un atstājot programmā vien augstas klases sportistu sacensības. Tās notiks, pirms došanās uz tradicionālo finiša vietu mērojot vienu un to pašu distanci Sentdžeimsa parkā Londonas centrā.

"Londonas maratons man ir bijis svarīgs, kopš es vēl biju skolas puika, un kad viņi man lūdza to darīt, es domāju, ka tas būtu lieliski - palīdzēt," piektdienas paziņojumā sacīja Farahs. "Es esmu labā formā, es būšu Londonā tajā nedēļā, un tas iekļausies manā treniņu plānā."

Četrkārtējs olimpiskais čempions stadionā Farahs pārgāja uz skriešanu šosejā pēc 2017.gada pasaules čempionāta Londonā, taču izcilus rezultātus maratonā nav sasniedzis. Viņš plāno atgriezties stadionā un aizstāvēt savu 10 000 metru distances titulu nākamā gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Faraha tempa turētāja pienākumi netiek precizēti. Vīriešu skrējienā paredzēta cīņa starp pasaules rekordistu maratonā Eliudu Kipčogi no Kenijas un Etiopijas skrējēju Kenenisu Bekeli, kuru daudzi uzskata par vienu no visu laiku izcilākajiem skrējējiem.

Pasaules rekorda īpašniece Brigita Kosgei no Kenijas būs vadošā sieviešu maratona sacensību dalībniece.

Tēmas