foto: REUTERS/SCANPIX
Riteņbraukšanas superzvaigzne Frūms varētu pārcelties uz Krista Neilanda pārstāvēto komandu
Slavenais britu šosejas riteņbraucējs Kristofers Frūms.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. jūnijs, 11:05

Riteņbraukšanas superzvaigzne Frūms varētu pārcelties uz Krista Neilanda pārstāvēto komandu

Jauns.lv / LETA

Slavenais britu šosejas riteņbraucējs Kriss Frūms sezonas vidū no "Ineos" komandas varētu pārcelties uz latvieša Krista Neilanda pārstāvēto "Israel Start-Up Nation" vienību, vēsta šī sporta veida aizkulisēm pietuvinātais itāļu portāls "Tuttobiciweb.it".

Frūmam ar "Ineos" līgums ir līdz šī gada beigām, bet Izraēlas vienība vēlas viņam piedāvāt vienošanos uz trīs gadiem. Lai 35 gadus vecais brits sezonas vidū pārceltos uz "Israel Start-Up Nation", viņam nepieciešama brīvlaišana no "Ineos".

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) no 1. līdz 15.augustam izveidojusi pārejas periodu. Gada astotā mēneša beigās sāksies leģendārais "Tour de France" velobrauciens.

"Ineos" Francijas tūrē grasās piedalīties ar Frūmu un iepriekšējo divu gadu uzvarētājiem - kolumbieti Ehanu Bernalu un britu Džeraintu Tomasu. Portāls min, ka Frūmam, kurš pērn traumas dēļ Francijā nestartēja, šāds variants nav pieņemams.

"Israel Start-Up Nation" atbalstītājs ir miljardieris Silvans Adams, kuram Frūma nolīgšanai vajadzēs atvērt maciņu, jo tiek lēsts, ka britu riteņbraucējs gadā pelnot ap pieciem miljoniem eiro.

Savas karjeras laikā Frūms ne tikai četras reizes uzvarējis "Tour de France", bet ir arī divkārtējs "Vuelta a Espana" čempions un vienu reizi ticis pie "Giro d'Italia" uzvarētāja goda.