Girgensona un "Sabres" uzvaru sērija pārtrūkst pret Gudļevska "Lightning". VIDEO
Zemgus Girgensons šosezon 13 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.
Hokejs
2015. gada 6. novembris, 08:55

Girgensona un "Sabres" uzvaru sērija pārtrūkst pret Gudļevska "Lightning". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 1:4 (0:3, 1:0, 0:1) piekāpās Tampabejas "Lightning" komandai, pārtraucot savu divu uzvaru sēriju.

Viesu komanda jau pirmajā trešdaļā guva trīs vārtus, izceļoties Stīvenam Stemkosam, Taileram Džonsonam un Ņikitam Kučerovam. Otrajā periodā "Sabres" hokejisti vienus vārtus atguva, kad precīzs bija šī gada drafta otrais numurs Džeks Aikels. Taču punktu šajā mačā pielika Viktors Hedmans, kurš panāca 4:1 "Lightning" labā.

Girgensons šajā mačā laukumā pavadīja tieši 17 minūtes, kā laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un veica vienu spēka paņēmienu. Tāpat Latvijas uzbrucējs otrajā trešdaļā nopelnīja divu minūšu sodu par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju, taču vārtus pretinieki tajā laikā neguva. Tikmēr mačs tika noslēgts ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas uzbrucējs šosezon 13 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī izpelnījies neitrālu lietderības koeficientu 0.

Zīmīgi, ka pirms šī zaudējuma "Sabres" vienība pēdējos četros mačos bija izcīnījusi trīs uzvaras.

Par šī dueļa pirmo zvaigzni tika nosaukts "Lightning" komandas krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis. Viņš atvairīja 30 no 31 pretinieku izdarītā metiena.

Jau vēstīts, ka svētdien "Lightning" veica vārtsargu rokādi, uz fārmklubu Sirakjūsas "Crunch", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), nosūtot latvieti Kristeru Gudļevski, kamēr viņa vietā tika izsaukts Vasiļevskis. Iepriekš šoruden krievs saskārās ar veselības problēmām, tāpēc svētdien bija vien viņa pirmais mačs šīs sezonas NHL čempionātā. Todien Vasiļevskis atvairīja 32 no 35 sāncenšu raidījumiem, palīdzot savai vienībai ar 4:3 pieveikt Karolīnas "Hurricanes".

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā pašlaik "Sabres" komanda ar desmit punktiem 13 cīņās atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā. Savukārt Austrumu konferencē Bufalo klubam 14.vieta.

Tikmēr "Lightning" ar 16 punktiem 15 mačos ieņem trešo vietu Atlantijas divīzijas kopvērtējumā, kā arī septīto pozīciju Austrumu konferencē.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: Vida Press