Vecvagara pārstāvētā "Žalgiris" Eirolīgas mačā piekāpjas varenajai "Barcelona"
Vecvagars šajā mačā laukumā pavadīja vienu minūti un 34 sekundes, pie punktiem netiekot.
Basketbols
2015. gada 6. novembris, 22:39

Vecvagara pārstāvētā "Žalgiris" Eirolīgas mačā piekāpjas varenajai "Barcelona"

Jauns.lv

Zaudējumu ULEB Eirolīgas mačā piektdien cieta Latvijas basketbolista Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempione Kauņas "Žalgiris", kas savu skatītāju priekšā ar 78:85 (23:22, 16:23, 18:22, 21:18) piekāpās Spānijas grandam "Barcelona".

Vecvagars šajā mačā laukumā pavadīja vienu minūti un 34 sekundes, pie punktiem netiekot. Latvietim šajā mačā viena pārtverta bumba, viena kļūda, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

Lai gan mača pirmajās minūtēs labāki bija "Žalgiris" basketbolisti, kuri prata izvirzīties vadībā ar dažu punktu pārsvaru, Barselonas vienība pirmā puslaika izskaņā pārņēma vadību, pārtraukumā ejot ar sešu punktu handikapu - 45:39. Otrajā puslaikā "Barcelona" turpināja palielināt savu pārsvaru, turklāt piecas minūtes līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja 79:65 par labu viesiem.

Lai gan pēdējās minūtēs Lietuvas komandai izdevās samazināt rezultāta starpību, tai iesaistīties cīņā par uzvaru tā arī neizdevās.

"Barcelona" sastāvā 18 punktus iemeta horvāts Ante Tomičs, kamēr "Žalgiris" sastāvā ar to pašu atbildēja Renalds Seibutis.

Tikmēr citā C apakšgrupas mačā pie ceturtās uzvaras tikpat spēlēs tika Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas savā laukumā, pateicoties veiksmīgi aizvadītam otrajam puslaikam, ar 72:53 (17:21, 13:14, 22:7, 20:11) pārspēja Izmiras "Pinar Karsiyaka" no Turcijas.

Ar četrām uzvarām četrās spēlēs C apakšgrupas līdere ir "Lokomotiv-Kubaņ", bet no tās par panākuma tiesu atpaliek "Barcelona". Divas uzvaras ir "Žalgiris" rēķinā, kamēr viens panākums trīs spēlēs ir Grieķijas klubam Atēnu "Panathinaikos", kam ar vienu uzvaru četros mačos seko "Pinar Karsiyaka". Tikmēr trīs neveiksmes trīs cīņās ir Polijas vienības Zelona Guras "Stelmet" kontā.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

LETA/ Foto: EPA/LETA