58 gūti vārti! Igaunijas hokejisti spēruši soli tuvāk olimpiskajām spēlēm. VIDEO
Igaunijas izlases hokejisti pēc uzvaras mačā ar Bulgāriju.
Hokejs
2015. gada 9. novembris, 17:13

58 gūti vārti! Igaunijas hokejisti spēruši soli tuvāk olimpiskajām spēlēm. VIDEO

Jauns.lv

Igaunijas un Serbijas hokeja izlases nedēļas nogalē uzvarēja 2018. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas pirmās kārtas turnīros, informē Starptautiskā hokeja federācija (IIHF).

Igaunija svētdien Tallinā izšķirošajā spēlē ar 13:3 sagrāva Meksiku, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs. Turnīru mājinieki noslēdza ar 58 gūtiem trīs mačos, jo pirms tam ar 19:1 sagrāva Izraēlu un ar 26:0 Bulgāriju. Otrā palika Meksika ar sešiem punktiem, trešā bija Izraēla ar trīs punktiem, bet bulgāri palika tukšā.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva igaunis Roberts Rūba, kurš trīs spēlēs guva 11 vārtus un 13 reizes asistēja partneriem. Rūba spēlē Somijas klubā Espo "Blues".

Igaunijas izlases vecākajam spēlētājam Pellem Sildrem ir 39 gadi, bet jaunākajam - Robertam Arakam tikai 16 gadi.

Savukārt Spānijā notikušajā turnīrā Serbija izšķirošajā spēlē ar 5:3 uzvarēja mājiniekus, arī tiekot pie trešā panākuma trīs mačos un uzvarot grupā ar astoņiem punktiem. Spānija ar sešiem punktiem bija otrā, Islande ar četriem trešā, bet pēdējā vietā palika Ķīna, kas zaudēja visās trīs spēlēs.

Abu grupu uzvarētāji iekļuva olimpisko spēļu kvalifikācijas otrajā kārtā.

Kvalifikācija 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā notiks trīs kārtās. Trešajā - izšķirošajā kārtā piedalīsies arī Latvija, kas mājās uzņems Vācijas, Austrijas izlases, kā arī vienu veiksminieci no otrās kvalifikācijas kārtas.

Vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta astoņām pasaules ranga labākajām komandām - Kanādai, Krievijai, Zviedrijai, Somijai, ASV, Čehijai, Šveicei un Slovākijai, kā arī Dienvidkorejai kā turnīra saimniecei. Vēl trīs dalībnieces tiks noteiktas kvalifikācijā.

Igaunijas izlase sagrauj Bulgāriju - video:

Igaunijas izlase sagrauj Izraēlu - video:


BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video