Girgensons palīdz "Sabres" hokejistiem beidzot uzvarēt "Lightning". VIDEO
Pēdējos septiņos mačos latviešu uzbrucēja komanda "Sabres" izcīnījusi piecas uzvaras.
Hokejs
2015. gada 11. novembris, 09:02

Girgensons palīdz "Sabres" hokejistiem beidzot uzvarēt "Lightning". VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā otrdien ar 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) izbraukumā pieveica Tampabejas "Lightning".

Šī abām komandām bija jau ceturtā un pēdējā savstarpējā spēle šīs sezonas regulārajā čempionātā, "Sabres" hokejistiem izcīnot pirmo panākumu. Tāpat pēdējo divu sezonu NHL vājākā komanda no Bufalo uzvarēja ceturtajā no savām pēdējām piecām spēlēm.

Spēles rezultātu sestajā minūtē atklāja šī gada jauno spēlētāju izvēles drafta otrais numurs Džeks Aikels, bet otrās trešdaļas pirmajā minūtē "Lightning" hokejistiem izlīdzinājumu panāca Stīvens Stemkoss.

Turpinājumā gan mačā izcēlās tikai "Sabres" hokejisti - jau pēc nepilnas minūtes viesiem vadību atguva Koudijs Fransons, bet trešajā trešdaļā pa reizei precīzi bija arī Markuss Folinjo un Rasmuss Ristolainens.

Girgensons laukumā pavadīja 16 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un divus spēka paņēmienus. Latvietis uzvarēja sešos no 15 iemetieniem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Andrejs Vasiļevskis aptur Girgensona metienu - video:

Latvijas uzbrucējs šosezon 15 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli, kā arī izpelnījies neitrālu lietderības koeficientu.

Kā zināms, šosezon vienu spēli "Lightning" komandā aizvadīja arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet pagājušajā nedēļā viņš tika nosūtīts uz vienības fārmklubu. Šoreiz vienības vārtos stājās krievs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja 23 no 26 "Sabres" metieniem.

Bufalo "Sabres" un Tampabejas "Lightning" mača labākās epizodes - video:

Turpinājumā "Sabres" ceturtdien sacentīsies ar kopvērtējumā blakus esošo Floridas "Panthers" komandu.

NHL Atlantijas divīzijas kopvērtējumā "Sabres" komanda ar 14 punktiem 15 cīņās joprojām atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā. Savukārt Austrumu konferencē Bufalo klubam 12.vieta.

LETA/Foto: Reuters