Virslīgas sudraba īpašniekiem "Skonto" neizmaksāto algu dēļ liedz pieteikt jaunus spēlētājus
Rīgas "Skonto" spēlētājs Artūrs Karašausks.
Futbols
2015. gada 13. novembris, 15:25

Virslīgas sudraba īpašniekiem "Skonto" neizmaksāto algu dēļ liedz pieteikt jaunus spēlētājus

Jauns.lv

"SMScredit.lv Virslīgas" turnīra vicečempionei Rīgas "Skonto" neizmaksāto algu dēļ nu jau kārtējo reizi aizliegts pieteikt jaunus spēlētājus sacensībām, piektdien lēmusi Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija (LFF DK).

Secināts, ka "Skonto" nav izpildījusi LFF DK lēmumus par algu izmaksu bijušajiem spēlētājiem Igoram Savčenkovam, Ritvaram Ruginam un Aleksandram Ferovam, kā arī spāņu speciālistam Alehandro Munjosam, kurš pašlaik ir Latvijas izlases fiziskās sagatavotības treneris, bet iepriekš strādājis arī "Skonto" rindās.

Līdz ar to LFF DK piespriedusi "Skonto" aizliegumu reģistrēt jaunus spēlētājus, līdz tiks nokārtotas līdzšinējās parādsaistības.

Kā zināms, pērn "Skonto" komandai bija nopietnas finansiālās problēmas un pat tika atņemti pieci punkti čempionāta kopvērtējumā. Arī šovasar "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija izteicās, ka arī šosezon vienībai ir problēmas ar finansēm.

Pērn "Skonto" komandai aizliegums pieteikt jaunus spēlētājus tika piespriests 31.maijā un to atcēla vien šī gada 19.februārī neilgi pirms jaunās sezonas sākuma.

Sezonā, kas noslēdzās pagājušajā nedēļas nogalē, virslīgas noslēgumā kopvērtējumā "Liepājai" bija 52 punkti 24 spēlēs. Tai ar 45 punktiem sekoja sudraba medaļu ieguvēji Rīgas "Skonto", kamēr par diviem punktiem atpalika "Ventspils". Savukārt "Jelgava" turnīru noslēdza ar 41 punktu.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA