Rīgas "Dinamo" hokejistiem neizdodas salauzt "Jugra" vienību
Hokejs
2015. gada 14. novembris, 16:19

Rīgas "Dinamo" hokejistiem neizdodas salauzt "Jugra" vienību

Jauns.lv

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" kārtējās šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izbraukuma sērijas trešajā mačā sestdien ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) piekāpās Hantimansijskas "Jugra" vienībai, kas tādejādi izcīnījusi jau trešo uzvaru pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Vitālijs Pavlovs, kamēr pretiniekiem izcēlās Pāvels Varfolomejevs un Igors Bortņikovs.

Jau mača pirmajā minūtē Rīgas "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas tika iegūts pēc tam, kad rīdzinieki šo dueli bija sākuši ļoti aktīvi un laba iespēja atklāt rezultātu bija Laurim Dārziņam. Viena hokejista pārsvaru rīdzinieki gan neizmantoja, turklāt dažas minūtes vēlāk Latvijas komanda atkal varēja spēlēt vairākumā, kas gan vēlreiz palika neizmantots. Lai gan vizuāli pārsvars piederēja rīdziniekiem, tieši "Jugra" atklāja dueļa rezultātu, kad Miķeļa Rēdliha noraidījumu izmantoja Varfolomejevs, mača 14.minūtē pārspējot Jakubu Sedlāčeku pēc metiena vārtu augšējā stūrī. Pirmās trešdaļas izskaņā iespaidīgu spēka paņēmienu veica Māris Jass, pēc kā izcēlās kautiņš, kurā iesaistījās arī Armands Bērziņš un Gunārs Skvorcovs. Pēc šāda notikumu pavērsiena Jasu tiesneši aizsūtīja uz ģērbtuvēm, līdz ar to spēle viņam bija beigusies, bet rīdziniekiem tiesneši piešķīra piecas minūtes mazākumā, taču vismaz pirmajā trešdaļā vairākums "Jugra" vienībai palika neizmantots.

Hantimansijskas hokejistiem otrās trešdaļas sākumā vārtus vairākumā tā arī neizdevās gūt, bet vienā no epizodēm ripa tomēr nonāca rīdzinieku vārtos. Tiesa, arbitri nolēma guvumu neieskaitīt, jo "Jugra" hokejists atradās vārtsarga laukumā. Neilgi pēc mazākuma izturēšanas viesi no Rīgas saņēma vēl vienu noraidījumu, kad divas minūtes izpelnījās Kaspars Saulietis, taču arī šajā vairākumā mājinieki neko bīstamu neizveidoja. Pēcāk, kad abas komandas spēlēja vienādos sastāvos, spēle izlīdzinājās, bet otrā perioda otrajā pusē beidzot pie vairākuma tika arī Rīgas "Dinamo", turklāt pirms tam lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu bija Pavlovam, kurš gan mājinieku vārtsargu nepārspēja. Tieši pret viņu tika pārkāpti noteikumi un brīdi vēlāk tieši Pavlovs realizēja vairākumu, no tuvas distances raidot ripu starp Georgija Gelašvili kājsargiem. Otrās trešdaļas pašā izskaņā rīdzinieki iespieda "Jugra" hokejistus viņu aizsardzības zonā, kas gan nevainagojās panākumiem, turklāt pretuzbrukumā vārtus guva tieši mājinieki, kad Sedlāčeku izgājienā divi pret vienu aizsargu pārspēja Bortņikovs.

Jau ar pirmajām trešās trešdaļas minūtēm "Jugra" metās uzbrukt Sedlāčeka sargātajiem vārtiem, taču čehu viņiem pārspēt neizdevās. Pēc tam gan spēle abu komandu izpildījumā izlīdzinājās, taču pēc vienas no epizodēm uz noraidīto soliņa bija jādodas Kristapam Sotniekam, kurš ar nūju trāpīja pretiniekam pa seju. Hantimansijskas komandas hokejistiem arī šo vairākumu izmantot neizdevās, turklāt tā laikā divas minūtes nopelnīja arī Andrejs Ankudinovs. Perioda turpinājumā abas komandas vēlreiz nopelnīja pa noraidījumam, taču neviens no tiem izmantots netika. Pamatlaika izskaņā rīdzinieku spiediens uz mājinieku vārtiem pieauga, taču ar bīstamu situāciju izveidošanu pie "Jugra" vārtiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem nevedās.

Sākoties pēdējām divām pamatlaika minūtēm, Sedlāčeks tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas nelīdzēja, lai gan rīdzinieki metās uz pretinieku zonu ar visiem spēkiem.

Kā zināms, nesen noslēdzās izlašu pārtraukums. Pirms pārtraukuma rīdzinieki bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, taču noslēdzošajā mačā ar 0:2 izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Savukārt pēc pārtraukuma pirmajā spēlē rīdzinieki cieta bezierunu zaudējumu ar 1:5 pret Kazahstānas klubu Astanas "Baris", bet ceturtdien ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas "Avangard".

Tikmēr "Jugra" iepriekšējās trīs spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, bet pirms tam tika piedzīvoti četri zaudējumi pēc kārtas.

Šosezon "Dinamo" un "Jugra" vienu savstarpēju spēli jau pirms tam bija aizvadījušas, kad Rīgas klubs oktobra beigās savā laukumā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:1.

Turpinājumā rīdziniekiem pirmdien gaidāma tikšanās ar Jekaterinburgas "Avtomobilist". Pēc izbraukuma Latvijas komanda aizvadīs trīs mājas spēļu sēriju, tiekoties ar "Soči", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Toljati "Lada" komandām.

Kā zināms, "Dinamo" izbraukumā līdzi paņēmusi arī iepriekš savainoto aizsargu Oskaru Cibuļski, kurš laukumā atgriezās mačā pret "Avangard". Pašlaik 27 gadus vecais Cibuļskis nopietnā galvas savainojumā iedzīvojās oktobra sākumā, un kopš tā laika viņš nebija spēlējis.

Izbraukumā nav devušies savainotais uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs un cits uzbrucējs Roberts Locāns, kurš palīdz "Rīga" komandai svarīgās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionāta spēlēs.

Ar 31 spēlē izcīnītiem 36 punktiem Rīgas "Dinamo" ieņem priekšpēdējo, 13.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par septiņiem punktiem. Tikmēr "Jugra" ar 46 punktiem 32 mačos ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Šajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1.-2. un 3.-4. spēli būs viena brīvdiena, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

LETA / Foto:  Ieva Lūka/LETA