Porziņģa daudzie bloki neglābj "Knicks" no otrā zaudējuma pēc kārtas. VIDEO
Kristaps Porziņģis mačā izcēlās ar desmit punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.
Basketbols
2015. gada 26. novembris, 07:16

Porziņģa daudzie bloki neglābj "Knicks" no otrā zaudējuma pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu talants Kristaps Porziņģis trešdien izcēlās ar desmit punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, taču nespēja glābt viņa pārstāvēto Ņujorkas "Knicks" komandu no otrā zaudējuma pēc kārtas.

"Knicks" izbraukumā ar 91:100 (17:20, 18:26, 28:26, 28:28) zaudēja Orlando "Magic vienībai, tādējādi piedzīvojot nu jau otro zaudējumu pēdējās sešās spēlēs. Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 35 minūtes un 34 sekundes, kā laikā realizēja trīs no deviņiem divpunktu metieniem un četrus no sešiem soda metieniem, taču netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem. Tāpat latvieša kontā, astoņas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles un seši bloķēti metieni, kā arī divas kļūdas un viena piezīme.

Mājinieki jau no pašas cīņas sākuma diktēja savu spēli un praktiski visu maču bija vadībā, neļaujot pretiniekiem pietuvoties pārāk tuvu rezultātā. Laikā, kad Porziņģis atradās laukumā, "Knicks" iemeta par diviem punktiem mazāk, nekā ielaida, kas bija sestais labākais rezultāts Ņujorkas komandā. "Knicks" rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 28 punktiem un 13 atlēkušām bumbām bija komandas līderis Karmelo Entonijs, bet 23 punktus pievienoja Hosē Kalderons. Tikmēr pa desmit punktiem guva Porziņģis un Ārons Aflalo.

Tikmēr mājiniekiem ar 24 punktiem izcēlās Viktors Oladipo, bet 22 punktus pievienoja Nikola Vucevičs. Savukārt vienīgo "double-double" Orlando klubā nopelnīja Elfrīds Peitons. Pirmajās astoņās minūtēs Porziņģis izcēlās ar trim bloķētiem metieniem, taču pie punktiem tikt neizdevās, līdz ar to tika nosēdināts uz rezervistu soliņa. Tobrīd rezultāta tablo rādīja 17:13 mājinieku labā.

Nākamajās astoņās minūtēs "Magic" vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, rezultāta starpībai kļūstot nu jau deviņi punkti (28:19). Tad laukumā atgriezās talantīgais latvietis, taču arī atlikušajās puslaika minūtēs viņš nespēja trāpīt bumbu grozā. Tiesa, tajā laikā Porziņģis izcēlās ar trim atlēkušām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli. Pirmo spēles daļu "Knicks" noslēdza, esot iedzinējos ar 11 punktiem (35:46).

Pirmo grozu Latvijas basketbolists trāpīja otrā puslaika ceturtajā minūtē, drīz pēc tam pievienojot vēl divus punktus, tādējādi samazinot deficītu jau līdz četriem punktiem (51:55). Trīs minūtes līdz ceturkšņa beigām Porziņģis atkal tika nomainīts, uz rezervistu soliņa atrodoties līdz nākamās ceturtdaļas sākumam. Tiesa, viesu komanda nespēja turpināt veiksmīgo pakaļdzīšanos, vienu ceturtdaļu pirms mača beigām atkal nonākot iedzinējos ar deviņu punktu starpību (63:72).

Noslēdzošā spēles nogriežņa sākumā Porziņģis realizēja vienu no diviem soda metieniem, bet vēl pēc divām minūtēm trāpīja vēl vienu "sodu". Nākamajās spēles minūtēs latvietis guva vēl četrus punktus, taču stipri mazināt mājinieku atrāvienu neizdevās. Tādējādi 40 sekundes līdz mača pamatlaika beigām Porziņģis atkal nonāca uz rezervistu soliņa, kura palika līdz pašām spēles beigām.

Pēdējo pusotru minūti mājinieki punktus neguva, taču iekrātais pārsvars bija pietiekami liels, lai "Magic" svinētu pirmo panākumu pēdējās trīs spēlēs. "Knicks" komanda ar astoņiem panākumiem 16 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, kamēr "Magic" ar septiņiem panākumiem 15 mačos šajā konferencē ir 12.pozīcijā.

Turpinājumā Ņujorkas klubu sagaida četras mājas spēles. Piektdien "Knicks" atkārtoti tiksies ar Maiami "Heat", kurai pirmdien izbraukumā zaudēja ar rezultātu 78:95. Pēc tam svētdien spēkosies ar Hjūstonas "Rockets". Nākamo trešdien tā uzņems Filadelfijas "76ers", bet divas dienas vēlās spēlēs ar Bruklinas "Nets".

LETA/Foto: Reuters