Kamaniņu braucēja Aparjode Siguldā izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā junioriem
Kendija Aparjode bija trešajā vietā jau pēc pirmā brauciena, bet otrajā braucienā sasniegtais ceturtais rezultāts bija pietiekams, lai šo vietu noturētu.
Citi sporta veidi
2015. gada 28. novembris, 14:50

Kamaniņu braucēja Aparjode Siguldā izcīna trešo vietu Pasaules kausa posmā junioriem

Jauns.lv

Mājinieku favorīte Kendija Aparjode sestdien izcīnīja trešo vietu Siguldā notikušā Pasaules kausa izcīņas junioriem otrajā posmā.

Aparjode bija trešajā vietā jau pēc pirmā brauciena, bet otrajā braucienā sasniegtais ceturtais rezultāts bija pietiekams, lai šo vietu noturētu.

Par uzvarētāju pārliecinoši kļuva krieviete Oļesja Mihaļenko, kura Aparjodi apsteidza par 0,466 sekundēm.

Vēl no mājiniecēm 12.vietu ieņēma Zelma Bite, bet 13.vietā starp 14 finišējušajām sportistēm palika Kate Keita Fārenhorste.

Kā ziņots, pirms tam sestdien junioru sacensībās puišiem ceturto vietu izcīnīja Kristers Aparjods.

Pēc pirmā brauciena Aparjods bija tikai devītajā vietā, bet otrajā sasniedza labāko rezultātu, tomēr līdz goda pjedestālam viņam pietrūka 0,124 sekundes.

Par uzvarētāju kļuva krievs Daņila Ļebedevs, kurš braucienos uzrādīja tikai attiecīgi trešo un ceturto rezultātu, bet Aparjods no viņa summā atpalika par 0,180 sekundēm.

"Pirmajā braucienā pazaudēju visu, ko vien varēja pazaudēt, un otrajā vairs nebija, ko zaudēt. Bija jāiet uz pilnu banku. Prieks, ka vismaz otro braucienu nobraucu priekš sevis," pēc sacensībām teica jaunais latvietis.

Vēl no mājiniekiem desmito vietu izcīnīja Ralfs Bērziņš, uzvarētājam zaudējot 0,985 sekundes, bet Roberts Millers un Gunārs Bergs ieņēma attiecīgi 12. un 14.vietu starp 17 finišējušajiem sportistiem.

Tikmēr sacensībās divniekiem septīto vietu izcīnīja Latvijas labākā ekipāža Aksels Tupe un Kaspars Šļahota. Vēl Kristaps Krauze un Edgars Stalts ierindojās devītajā vietā, bet Ričards Sakovics un Emīls Tupe palika noslēdzošajā, 11.pozīcijā.

Kā ziņots, piektdien notikušajās jauniešu sacensībās labākais no mājiniekiem bija septīto vietu guvušais Lūkass Krasts.

Jau vēstīts, ka pirmajā posmā Lillehammerē latvietis Aparjods izcīnīja otro vietu sacensībās junioriem, bet divnieku ekipāža A.Tupe un Šļahota ierindojās ceturtajā vietā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA