Futbols
2019. gada 7. novembris, 09:41

Pēc žesta līdzjutējiem Džaka zaudē "Arsenal" kapteiņa apsēju

Jauns.lv / LETA

Granits Džaka atstādināts no Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" komandas kapteiņa pienākumu pildīšanas pēc nesenās jūtu izpaušanas ar žestu fanu virzienā mača laikā, otrdien paziņoja komandas galvenais treneris Unai Emerijs.

Šādu pavērsienu izraisīja "Arsenal" 27.oktobra spēle, kurā klubs savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar "Crystal Palace". Džaka spēles 61.minūtē tika nomainīts un uz līdzjutēju ūjināšanu atbildēja ar žestu, pieliekot plaukstu pie auss, bet pēc tam šķietami nolamājoties līdzjutēju virzienā.

"Runāju ar Džaku, un viņš vairs nav viens no kluba kapteiņiem," Emerijs otrdien paziņoja britu masu mediju reportieriem pirms Eiropas līgas mača trešdien Portugālē pret Gimaraišas "Vitoria".

Iepriekš Emerijs bija ieteicis Džakam atvainoties līdzjutējiem, taču Šveices izlases spēlētājs sociālajos tīklos vien atzina, ka rīkojies "necienīgi".

"Viņš kļūdījās," teica Emerijs, aizstāvot spēlētāju. "Ģērbtuvēs mums jābūt vienotiem, tomēr mēs viņu atstādinām. Savu lomu viņš ir nospēlējis. Par komandas kapteini vakardienas spēlei, kas noslēdzās 1:1, tika iecelts gabonietis Pjērs Emeriks Obamejangs."

Džaka kopš spēles ar "Crystal Palace" laukumā vairs nav devies un ir atstāts ārpus komandas pieteikuma arī trešdienas mačā.