Porziņģim 13 punkti, "Knicks" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas. VIDEO
Porziņģis laukumā pavadīja nepilnas 34 minūtes.
Basketbols
2015. gada 11. decembris, 09:03

Porziņģim 13 punkti, "Knicks" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Kristaps Porziņģis piektdienas rītā pēc Latvijas laika guva 13 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, taču viņa komanda Ņujorkas "Knicks" izbraukumā ar rezultātu 97:99 piekāpās Sakramento "Kings" un piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, liecina rīkotāju informācija.

Porziņģis laukumā pavadīja nepilnas 34 minūtes, trāpīja trīs no deviņiem divpunktu, vienu no diviem trīspunktu metieniem, realizēja četrus no pieciem soda metieniem, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja trīs metienus, saņēma četras piezīmes un pieļāva trīs kļūdas.

"Knicks" rindās Karmelo Entonijs guva 24 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, bet 14 punktus sameta Ārons Aflalo, savukārt "Kings" sastāvā Demarkuss Kazinss guva 27 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet Radžāns Rondo guva 16 punktus, atdeva 12 rezultatīvas piespēles un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

Porziņģis nepilnas 17 sekundes pirms mača beigām centās triekt bumbu grozā no augšas pēc komandas biedra netrāpīta metiena, taču pret Latvijas basketbolistu pārkāpa noteikumus. Porziņģis abus soda metienus realizēja un samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem - 95:97.

Mača galotnē "Knicks" izdevās iegūt uzbrukuma tiesības, kad bija atlicis spēlēt mazliet vairāk par četrām sekundēm. Entonijs izpildīja sarežģītu trīspunktu metienu ar aizsarga pretestību, kas varēja komandai atnest uzvaru, taču tas nebija precīzs.

"Knicks" pēc trim ceturtdaļām bija iedzinējos ar 11 punktiem, bet spēles beigu daļā rezultāta starpību pamazām izdevās sadeldēt. Tomēr komanda piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Austrumu konferences turnīra tabulā "Knicks" ar 10 uzvarām un 14 zaudējumiem ieņem 12.vietu, savukārt "Kings" ar deviņām uzvarām un 15 neveiksmēm ierindojas 12.pozīcijā Rietumos.

Piecu spēļu izbraukuma tūri "Knicks" noslēgs sestdien, kad viesos spēlēs pret Portlendas "Trail Blazers", kam uzvaru un zaudējumu bilance šosezon ir 9-14.

Kristaps Porziņģis mačā pret "Kings" - video: BNS/ Foto: EPA/LETA