Rokādes turpinās. Par "Dinamo" kapteini ieceļ Sotnieku, no "Liepājas" izsauc Zabi
Kristaps Sotnieks no Laura Dārziņa pārņems kapteiņa pienākumus.
Hokejs
2015. gada 16. decembris, 11:47

Rokādes turpinās. Par "Dinamo" kapteini ieceļ Sotnieku, no "Liepājas" izsauc Zabi

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" no virslīgas vienības "Liepāja" izsaukusi turnīra rezultatīvāko spēlētāju Bruno Zabi, informē klubs.

Pašlaik 24 gadus vecais Zabis pievienojies Rīgas "Dinamo" un "Liepājas" klubu sadarbības ietvaros, turklāt rīdzinieku treniņos pieredzes iegūšanai piedalīsies Kurzemes komandas treneris/menedžeris Toms Strauss.

Tāpat kļuvis zināms, ka Rīgas "Dinamo" kapteinis vairs nebūs uzbrucējs Lauris Dārziņš - šos pienākumus pārņēmis Kristaps Sotnieks. Kapteiņa asistenti gan paliek nemainīgi - tie joprojām būs uzbrucējs Tims Sestito un aizsargs Krišjānis Rēdlihs.

Zabis šīs sezonas Latvijas čempionāta 16 spēlēs izcēlies ar desmit vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, kas viņu padara par turnīra rezultatīvāko hokejistu.

Zabis lielāko daļu karjeras pavadījis Liepājā, bet 2013./2014.gada sezonā viņš spēlēja Vācijas trešajā līgā Hamburgas SV vienībā. Pērn uzbrucējs piedzīvoja debiju Latvijas pieaugušo izlasē.

Arī iepriekšējā sezonā Zabis bija Latvijas čempionāta rezultatīvākais hokejists.

Kā otrdien ziņots, Rīgas "Dinamo" lauzusi līgumu ar somu uzbrucēju Villi Leino, kamēr Čehijas izlases aizsargu Tomāšu Kundrāteku ievietojusi atteikumu draftā, bet Miku Indraši nosūtījusi uz fārmklubu "Liepāja".

Par galveno iemeslu šādai rīcībai Rīgas "Dinamo" vadība minēja neapmierinošo vienības sniegumu šajā sezonā. Tā ar 50 punktiem 40 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 12 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā.

Šobrīd gan KHL čempionātā ir pārtraukums, un nākamo maču Rīgas "Dinamo" aizvadīs vien 22.decembrī izbraukumā pret Horvātijas klubu Zagrebas "Medveščak".


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA, Ekrānuzņēmums no video