TTT meitenes zaudē Krievijas čempionāta vājākajai komandai, tomēr triumfē savā apakšgrupā
Spēles viena no rezultatīvākajām basketbolistēm - Baiba Eglīte - kopā ar treneri Neripu.
Basketbols
2015. gada 17. decembris, 20:52

TTT meitenes zaudē Krievijas čempionāta vājākajai komandai, tomēr triumfē savā apakšgrupā

Jauns.lv

Latvijas čempionvienība basketbolā sievietēm "TTT Rīga" ceturtdien nodrošināja vietu Eirokausa izslēgšanas spēlēs.

Eirokausa pamatturnīra izšķirošajā - sestajā - mačā "TTT Rīga" izbraukumā ar 59:61 (10:17, 18:10, 16:19, 15:15) piekāpās Maskavas "Dinamo" komandai no Krievijas. Tomēr, lai sasniegtu izslēgšanas turnīru, rīdzinieces Maskavas klubam nedrīkstēja zaudēt ar vairāk kā 20 punktu starpību, tāpēc Latvijas komanda sekmīgi pārvarējusi apakšgrupu turnīru.

"TTT Rīga" sastāvā 14 punktus šajā mačā iemeta Sidnija Kārtere, bet 11 pievienoja Baiba Eglīte.

Tikmēr "Dinamo" rindās ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Ksenija Tihoņenko.

Lai gan duelis iesākās līdzvērtīgi, rīdzinieces pirmās ceturtdaļas vidū zaudēja spēles pavedienu, nogriežņa izskaņā nonākot iedzinējos ar 10:17. Tiesa, "TTT Rīga" basketbolistes atguvās no sākuma neveiksmēm, līdz pirmā puslaika beigām likvidējot radušos deficītu, turklāt pirmās 20 minūtes Latvijas čempiones noslēdza ar viena punkta vadību - 28:27.

Otrā puslaika sākumā "TTT Rīga" pēc precīza Baibas Eglītes tālmetiena panāca 35:29, taču turpinājumā uzbrukumā vairs tik labi neveicās, kas pretiniecēm ļāva pietuvoties. Pamatlaika atlikušajā daļā vienības nespēlēja diez ko rezultatīvi, tādējādi cīnoties punkts punktā, bet pēdējā minūte iesākās ar neizšķirtu 59:59. 12 sekundes pirms beigām "Dinamo" basketboliste Jekaterina Fedoreņkova iemeta abus soda metienus, no jauna izvirzot Maskavas komandu vadībā.

"TTT Rīga" basketbolistēm bija iespēja izpildīt pēdējo uzbrukumu, tomēr to gūtos punktos neizdevās pārvērst, kā rezultātā rīdzinieces apakšgrupu turnīru noslēdza ar zaudējumu, taču tik un tā spēja sasniegt izslēgšanas spēles.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Turcijas klubs Ordu "Orduspor" savā laukumā ar 87:68 (21:10, 20:18, 26:23, 20:17) sagrāva Zviedrijas vienību Ūmeo "Udominante", arī iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

"TTT Rīga" turnīru sāka vēl no kvalifikācijas kārtas, kurā divu spēļu summā pārliecinoši pieveica Austrijas čempioni Vīnes "Flying Foxes".

Pirmajā pamatturnīra spēlē "TTT Rīga" savā laukumā ar 75:69 pieveica "Orduspor" vienību, kas tiek uzskatīta par apakšgrupas favorīti, turpinājumā ar 64:60 viesos uzveica "Udominante", bet pirmā apļa noslēdzošajā mačā savā laukumā ar 71:58 uzveica arī Krievijas klubu Maskavas "Dinamo".

Savukārt otrā apļa pirmajā mačā "TTT Rīga" ar 78:80 piekāpās "Orduspor", bet pirms nedēļas Latvijas komanda ar 79:57 pārspēja "Udominante".

Tikmēr Maskavas klubs apakšgrupu turnīrā arī izcīnīja četras uzvaras sešās spēlēs, pa reizei zaudējot "TTT Rīga" un "Orduspor", tomēr pirms nedēļas "Dinamo" ar 64:60 pārspēja Ordu vienību, tādējādi neļaujot rīdziniecēm vēl kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

"Dinamo" ir trīskārtēja turnīra čempione, turklāt divus no panākumiem vienība izcīnīja aizpērn un pērn.

B apakšgrupas kopvērtējumā pie četrām uzvarām sešās spēlēs tika uzreiz trīs komandas - "Orduspor", "TTT Rīga" un "Dinamo", taču izslēgšanas spēles sasniedza pirmās divas vienības. Tikmēr "Udominante" cieta zaudējumus visos sešos mačos.

Trīsdesmit divi klubi, sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četrām komandām katrā, Eirokausā izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificēsies "Last 16" kārtai, bet trešajā izslēgšanas spēļu kārtā četrām labākajām kārtām pievienosies četras FIBA Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems attiecīgi piekto un sesto vietu.

Fināli paredzēti 6. un 13.aprīlī.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA