Pēc šādas nesportiskas rīcības vēlas mainīt basketbola noteikumus. VIDEO
Aizvadītā spēle rosinājus plašas pārdomas basketbola aprindās.
Basketbols
2015. gada 18. decembris, 20:47

Pēc šādas nesportiskas rīcības vēlas mainīt basketbola noteikumus. VIDEO

Jauns.lv

Eirolīga basketbolā pēc Izraēlas komandas Telavivas "Maccabi FOX" spēlētāju nevēlēšanās uzvarēt pamatlaikā, grasās mainīt turnīra noteikumus, piektdien paziņoja rīkotāji.

Ceturtdien pirmā posma pēdējā apakšgrupas mačā "Maccabi FOX" viesos ar 70:66 uzveica Turcijas klubu Stambulas "Darussafaka Dogus". Lai sasniegtu turnīra otro posmu jeb "Top 16", Izraēlas vienībai vajadzēja uzvarēt vismaz ar 11 punktu pārsvaru.

Tā kā spēles priekšpēdējā minūtē rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 65:65, "Maccabi FOX" spēlētāji tīšuprāt meta bumbu garām grozam, lai panāktu papildlaiku.

"Visas ULEB Eirolīgas organizētās spēles tiek aizvadītas pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajiem noteikumiem. Iepriekšminētā spēle tika aizvadīta pēc oficiālajiem noteikumiem. Ceturtās ceturtdaļas beigās viesu komanda mēģināja spēli novest līdz papildlaikam, lai uzvarētu ar vismaz 11 punktu pārsvaru. Šāda punktu starpība bija nepieciešama, lai sasniegtu "Top 16"," teikts turnīra rīkotāju izplatītajā paziņojumā.

"Kopš Eirolīgas dibināšanas 2000.gadā esam katru gadu pētījuši, ierosinājuši un veicinājuši izmaiņas FIBA oficiālajos noteikumos. Tas ir bijis iespējams, pateicoties ikgadējām treneru sanāksmēm, tiesnešu komisijas darbam, līgas personālam un citām personām. Visi priekšlikumi tikuši iesniegti FIBA Tehniskajā komisijā, un liela daļa no tiem tika ņemti vērā," rakstīts paziņojumā.

"Eirolīga konsultēsies, lai varētu risināt problēmas, kas atspoguļojās šajā spēlē. Šis piedāvājums varētu iekļaut arī to, ka punkti, ko komandas guvušas pagarinājumā vai pagarinājumos netiek skaitīti apakšgrupu kopvērtējumā. Šis un citi priekšlikumi tiks nosūtīti FIBA Tehniskajai komisijai tālākai izskatīšanai un apspriešanai. Nākamās izmaiņas FIBA oficiālajos noteikumos paredzēts izdarīti laicīgi - pirms 2016./2017.gada klubu sezonas," uzsvērts paziņojumā.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Skandalozā spēles galotne - video:

LETA/Foto: EPA/LETA