Pikanti tērpi, torte un mazliet vīna - tā ballējas Latvijas sporta zieds. FOTO
Pēc labāko noskaidrošanas un apbalvošanas, sportisti fotografējās ar prezidenu un ļāvās savstarpējām saviesīgām sarunām.
Sporta zvaigznes
2015. gada 25. decembris, 12:23

Pikanti tērpi, torte un mazliet vīna - tā ballējas Latvijas sporta zieds. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Dzelzceļa muzejā 23. novembra vakarā lielā pulkā sanāca ļaudis, kuru muskuļu masa ir krietni virs vidējā Latvijas ierindas pilsoņa muskuļa masas. Bobslejisti, skeletonisti, vieglatlēti, svarcēlāji, kamaniņbraucēji, autobraucēji, motociklu „dresētāji” un citu sporta veidu pārstāvji godināja 2015. gada labākos censoņus.

Kā jau ierasts Ziemassvētku laikā, kad lielākoties pasaule uz pāris dienām aizmirst par jebkādām sportiskām aktivitātēm, Latvijas censoņi pulcējās kopā, lai noskaidrotu, kuri mūsu valsts sportisti šogad bijuši tie ātrākie, spēcīgākie un drosmīgākie, nesot valsts vārdu pasaules ārēs.

Latvijas Dzelzceļa muzejā pulcējās teju vai viss Latvijas sporta zieds, atskaitot jauno un garo Ņujorkas „iekarotāju” basketbolistu Kristapu Porziņģi. Vieni no pirmajiem ieradās skeletonists Martins Dukurs un pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš ar dāmām, tad klāt bija svarcēlāju treneris Viktors Ščerbatihs, tad sporta funkcionārs, futbola kluba vadītājs Māris Verpakovskis, Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko, motociklu stūrētāji Matīss Karro un Pauls Jonass.

Un tad, pasākuma ievadfanfarām skanot, teju vai reizē ar prezidentu Raimondu Vējoni un viņa kundzi Ivetu Vējoni muzeja telpās kā fēnikss no debesīm parādījās smukulītes – šķēpraide Madara Palameika un bijusī vieglatlēte Iveta Radēviča, no kurām pēdējā nu ļoti bija piestrādājusi, lai ar tērpu pārsteigtu pilnīgi visus klātesošos.

Apbalvošanas ceremonija bez pārtraukuma ilga aptuveni trīs stundas. Pārsteiguma momentu bija pamaz. Kaut kā dīvaini bija konstatēt, ka šoreiz ceremoniju vadīja divi puisieši – Dāvids Ernštreits un Reinis Ošenieks -, nevis kā tradicionāli pieņemts: dāma un kungs. Pārsteidza arī muzikālie priekšnesumi, kuru lielākā daļa bija svešā mēlē. Sportisti taču, braukājot pa pasauli, to saklausās pārpārēm. No balvu pasniedzējiem piktākais bija Viktors Ščerbatihs, kurš „škrobojās”, ka svarcēlāji, kas šogad augstas raudzes mačos sapelnījuši kaudzi medaļu, nez kāpēc ne pie vienas balvas netika.

Savukārt par amizantākajām runām parūpējās pieredzējušie basketbolisti (Jānis Blūms un Kaspars Bērziņš), kas, droši vien apmulsuši no basketbola triumfa ceremonijā (3 balvas no 14 par izcīnītu astoto vietu Eiropā), uzsvērti slavēja treneri, nez kāpēc aicināja viņu atstāt amatā, lai arī nav dzirdēts, ka viņu taisītos mainīt, kā arī solīja nākamreiz izcīnīt lielākus panākumus.

Pēc ceremonijas sanākušie varēja ķerties pie organizatoru sarūpētā cienasta, kurš šoreiz bija pamatīgas tortes, vīna un ūdens izskatā. Pirmo griezienu našķī veica 2015. gada labākie sportisti septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, kurai mugurā bija viens no balvu pasniegšanas ceremonijas pikantākajiem tērpiem, un skeletonists Martins Dukurs.

Pārmērīga svinēšana šoreiz netika reģistrēta, jo sportisti, kuri uz galvaspilsētu bija sabraukuši no visām Latvijas malās, steidza mājup pie saviem tuvākajiem. Uz ātru došanos mājup vilināja arī biezņa muzejā, jo zāles iekārtojums nebija veidots, lai sportisti pēc nofilmētā pasākuma laistos dejās. Mazliet pačalojuši savā vidū un safotografējušies ar prezidentu sportisti muzeju pameta.

Kasjauns.lv / Foto: Rojs Maizītis, Inta Mengiša/Ieva Lūka/LETA