Zināms, cik augstu fani iebalsojuši mūsu Kristapu NBA Visu zvaigžņu spēlei
Jau 8.vieta! Tas izdevies ne bez latviešu līdzjutēju palīdzības. Balsot varēs līdz pat 18.janvārim.
Basketbols
2015. gada 25. decembris, 19:01

Zināms, cik augstu fani iebalsojuši mūsu Kristapu NBA Visu zvaigžņu spēlei

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš aizvada debijas sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), divu nedēļu laikā balsojumā par Zvaigžņu spēles sākumsastāva spēlētājiem saņēmis vairāk nekā 85 tūkstošus līdzjutēju balsis, liecina līgas informācija.

Balsojums sākās 11.decembrī un kopš tā brīža par Porziņģi nobalsots 85 606 reizes. Latvijas basketbolists Austrumu konferences balsojumā ieņem 8.vietu starp uzbrucēja un centra pozīcijas spēlētājiem. Lai Porziņģi iebalsotu NBA Zvaigžņu spēles sākumsastāvā, viņam balsojumā jāpaceļas vismaz uz trešo pozīciju starp Austrumu konferences uzbrucējiem un centriem.

Porziņģa komandas biedrs Karmelo Entonijs no Ņujorkas "Knicks" balsojumā ieņem 4.pozīciju starp uzbrucējiem un centriem. Par viņu nobalsots 132 119 reizes. Entonijam priekšā ir Andrē Dramonds no Detroitas "Pistons" (148 278), Pols Džordžs no Indiānas "Pacers" (283 785) un Lebrons Džeimss no Klīvlendas "Cavaliers" (357 937).

Balsojumā absolūts līderis ir Losandželosas "Lakers" līderis Kobe Braients, kurš aizvada savu pēdējo sezonu basketbolista karjerā. Par viņu nobalsots 719 235 reizes. Tuvākais sekotājs ir NBA čempionvienības Goldensteitas "Warriors" līderis un šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Stefans Karijs, kurš saņēmis 510 202 balsis.

Balsošanas beigu rezultātus, kuros noskaidros Zvaigžņu spēles sākumsastāvu Austrumu un Rietumu komandās katrā pa pieciem spēlētājiem, paziņos 21.janvārī. Līdz tam vēl 7. un 14.janvārī paziņos tā brīža balsošanas rezultātus. Savukārt komandu pārējos spēlētājus jeb rezervistus nosauks 28.janvārī.

Balsot par Zvaigžņu spēles sākumsastāvu var NBA.com mājaslapā, sociālā tīkla vietnē "Twitter" un citviet internetā.

NBA 65. Zvaigžņu spēle notiks 14.februārī Toronto, Kanādā. Šī būs pirmā reize, kad maču rīkos ārpus ASV robežām.


BNS/Foto: Reuters