Porziņģis uzskata, ka "Knicks" komanda pietiekami neuzticas viens otram
Kristaps Porziņģis savas neveiksmes metienos no spēles nenoraksta uz pirksta savainojumu, kuru guva iepriekšējā spēlē.
Basketbols
2015. gada 28. decembris, 10:35

Porziņģis uzskata, ka "Knicks" komanda pietiekami neuzticas viens otram

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" spēlētājiem jāuzticas vienam otram, uzskata kluba latviešu talants Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, "Knicks" svētdien izbraukumā ar 91:100 piekāpās Bostonas "Celtics", piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Porziņģis šajā mačā izcēlās ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

"Visā spēlē mēs nevarējām realizēt metienus, netrāpījām brīvos metienus. Tas mūs noveda līdz nonākšanai iedzinējos, mēģinājām atspēlēties, bet ar to nepietika. Viņi uz mums izdarīja spiedienu. Nevarējām atrast savu ritmu, kas noveda pie daudzām kļūdām spēles sākumā," zaudējumu komentēja Porziņģis.

"Mums jāatgriežas pie pamatiem, vajag dalīties ar bumbu un uzticēties cits citam. Tā ir pati galvenā lieta, kas mums jādara - jāuzticas viens otram," uzsvēra latvietis.

Iepriekšējā mačā pret Atlantas "Hawks" vienā no spēles epizodēm Porziņģis iedzīvojās pirksta sasitumā, taču pārbaudēs nekas nopietns konstatēts netika.

"Tas nebija iemesls, kāpēc man šodien negāja spēle, vienkārši nerealizēju savus metienus. Par pirkstu nedomāju, ar to viss ir kārtībā. Jūtos jau krietni labāk, pirksts vairs nesāp. Nedaudz tika satraumēts pirksta gals, bet tas nebija nopietns savainojums," teica Porziņģis.

"Komandas biedri uzticas un piespēlē man bumbu, bet es izdaru metienus, kurus nerealizēju. Zinu, ka tie ir tuvu, bet tomēr neiekrīt. Tas nav patīkami, bet jābūt pozitīvi noskaņotiem, jāgatavojas nākamajai spēlei. Treniņos mēģinu pēc iespējas vairāk uzlabot savu metienu," atzīmēja latviešu basketbolists.

Kristaps Porziņģis pret "Celtics" - video:

"Knicks" ar 14 panākumiem 32 spēlēs saglabājusi 12.vietu Austrumu konferencē, kamēr nākamā Ņujorkas kluba pretiniece Detroitas "Pistons" ar 17 uzvarām 31 duelī ir desmitajā pozīcijā.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas "Warriors" un Jūtas "Jazz". Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas "Timberwolves" komandā.


LETA/Foto: Vida Press