Girgensonam lieliska gada pēdējā spēle, "Sabres" tik un tā zaudē. VIDEO
Zemgus Girgensons pagaidām šosezon nav izcēlies ar augstu rezultativitāti, tāpēc divi punkti spēlē ir lielisks sasniegums.
Hokejs
2015. gada 31. decembris, 10:12

Girgensonam lieliska gada pēdējā spēle, "Sabres" tik un tā zaudē. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons trešdien guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli Nacionālā hokeja līgas (NHL) mačā, taču viņa komanda Bufalo "Sabres" izbraukumā ar rezultātu 2:5 zaudēja līgas līdervienībai Vašingtonas "Capitals".

Girgensons atdeva rezultatīvu piespēli mača pirmajā periodā, kad Braians Džionta izvirzīja "Sabres" komandu 1:0 vadībā.

Otrā perioda beigās Girgensons pēc cīņas vārtu priekšā ieguva ripu, ko raidīja vārtos un panāca 2:1 par labu "Sabres".

Neveiksmīgs izvērtās mača trešais periods, kurā "Sabres" ielaida četrus vārtus, no kuriem divus iemeta Aleksandrs Ovečkins.

"Sabres" kopumā mača laikā izdarīja 27 metienus pa pretinieku vārtiem, tikmēr "Capitals" atbildēja ar 42 metieniem.

Girgensons laukumā pavadīja 16 minūtes un 36 sekundes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja vienu iemetienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Sabres" piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas. Bufalo ar 34 punktiem, kas izcīnīti 37 spēlēs, atrodas Austrumu konferences pirmspēdējā vietā - 15.pozīcijā.

"Capitals" guva devīto uzvaru pēc kārtas. Vašingtona ar 56 punktiem, kas sakrāti 36 mačos, ir Austrumu konferences un visas līgas līdere.

Zemgus Girgensona vārtu guvums - video:

Zemgus Girgensons nopelna rezultatīvu piespēli - video:

Mača interesantākie momenti - video:

Girgensons šosezon piedalījies 33 mačos, guvis trīs vārtus, atdevis četras rezultatīvas piespēles un nopelnījis lietderības koeficientu -1.

Citā mačā vārtsargs Kristers Gudļevskis palika rezervē Tampabejas "Lightning" sastāvā, kas mājās ar 2:5 zaudēja Ņujorkas "Rangers".

"Lightning" ar 40 punktiem, kas iegūti 38 spēlēs, atrodas 10.pozīcijā Austrumu konferencē.

Gudļevskis šosezon nospēlējis vienu NHL spēli, kurā "Lightning" ar 0:1 mača papildlaikā zaudēja čempionei Čikāgas "Blackhawks". Latviešu vārtsargs atvairīja 31 metienu.


BNS/Foto: Vida Press