Latvijas tenisa talants Ostapenko sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru par pasaules 56. labāko tenisisti
Aļona Ostapenko jau ar sezonas pirmo spēli pierādījusi, ka ir gatava turpināt rāpties augšup WTA rangā.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. janvāris, 09:15

Latvijas tenisa talants Ostapenko sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru par pasaules 56. labāko tenisisti

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko savā pirmajā šī gada mačā otrdien pārvarēja Oklendas WTA "International" sērijas turnīra pirmo kārtu.

Ostapenko, rādot pārliecinošu sniegumu, ar rezultātu 6-1, 7-5 pieveica zviedrieti Juhannu Lāšoni.

Jaunā sezona iesākās ar Ostapenko dubultkļūdu, tomēr turpinājumā viņa uzvarēja sešās izspēlēs pēc kārtas. Kaut kopumā spēles ievadā iniciatīva bija Latvijas tenisistei, trešajā geimā viņai nācās aizstāvēt pirmās divas breikbumbas, kas abas tika atspēlētas ar lieliskām servēm. Vējainos apstākļos notikušajā mačā trešajā geimā rezultāts "vienādi" tika fiksēts piecas reizes, tomēr Ostapenko noturēja savu servi un tieši šis kļuva par svarīgāko geimu pirmajā setā.

Ceturtajā geimā pēc vairākām Lāšones kļūdām Ostapenko pirmoreiz lauza pretinieces servi, bet pēc tam droši noveda pirmo setu līdz uzvarai, svinot panākumu ar 6-1.

Kaut otrā seta pirmajā geimā Lāšone noturēja savu servi, nākamajos divos geimos Ostapenko kopā zaudēja tikai vienā izspēlē un turpināja savu dominanci mačā. Tomēr ceturtajā geimā arī Latvijas sportiste pirmoreiz šosezon zaudēja savu servi, tomēr jau nākamajā geimā viņa atguva vadību. Seta turpinājumā pārsvars piederēja Lāšonei un Latvijas tenisistei neizdevās uzreiz noslēgt dueli - kaut sestajā geimā Ostapenko atspēlēja divas breikbumbas, desmitajā viņai tas pats neizdevās un Zviedrijas tenisiste panāca izlīdzinājumu 5-5.

Pēc šāda notikumu pavērsiena Lāšone 11.geimā ļoti neveiksmīgi servēja un Ostapenko atguva vadību, bet ar otro mēģinājumu izservēja maču, gadu iesākot ar panākumu.

Pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko devusi 30 WTA ranga punktus.

Ostapenko un Lāšonei šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pēc savas pirmās pilnās sezonas profesionālajā tenisā, 18 gadus vecā Ostapenko WTA rangā bija atrodama 84.vietā, ko ieņem arī šonedēļ, bet deviņus gadus vecākā Lāšone ir 56.pozīcijā.

Ostapenko nedaudz pietrūka, lai spētu Oklendas turnīra pamatsacensībām kvalificēties automātiski, tomēr Latvijas tenisiste saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card".

2013.gada sezonu Ostapenko WTA pasaules rangā noslēdza vien 308.vietā, bet pērn septembrī viņa bija pakāpusies jau līdz 77.pozīcijai. Pērn Latvijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļuva kāda WTA turnīra finālā, spējot sasniegt Kvebekas WTA "International" izšķirošo maču, kurā gan piedzīvoja neveiksmi. Tāpat Ostapenko pērn kļuva par pirmo Latvijas raketi, kā arī sasniedza otro kārtu Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā.

Tikmēr Lāšones augstākais sasniegums rangā ir 46.pozīcija, ko tenisiste iespēja 2011.gada jūlijā. Pērn viņa izcīnīja savu pirmo WTA vienspēļu titulu karjerā, kad jūlijā triumfēja savā dzimtenē notikušajā Bostades WTA "International" turnīrā, kurā viņa finālā sacentās jau trešo reizi.

Aizvadītajā gadā Lāšone dažādas raudzes turnīros izcīnīja 34 uzvaras 58 mačos, kamēr Ostapenko bija 44 panākumi 63 cīņās. Tiesa, Latvijas pārstāve vairāk startēja zemākas raudzes turnīros.

Tā kā pagājušās sezonas pirmajā pusē Ostapenko vēl spēlēja ITF sacensībās, šī viņai ir debija Oklendā, turklāt līdz februāra vidum Latvijas tenisistei jāaizstāv tikai pieci pasaules ranga punkti. Tikmēr Lāšone šajā Jaunzēlandē notiekošajā turnīrā piedalījās jau sesto reizi, tomēr tikai reizi spējusi sasniegt ceturtdaļfinālu.

Pamatturnīra Ostapenko varētu tikties ar otro numuru izlikto Serbijas tenisisti Anu Ivanoviču, kura WTA rangā ieņem 16.pozīciju un pirmajā kārtā spēkosies ar kādu no kvalifikācijas veiksminiecēm.

Savukārt ar pirmo numuru turnīrā izlikta amerikāniete Venusa Viljamsa, kura pērn 35 gadu vecumā atgriezās pasaules ranga desmitniekā, par to saņemot balvu par gada atgriešanos tenisā.

LETA/Foto: AFP/LETA