Bārtulis turpina krāt punktus, piespēle zaudējumā pret Ufu. VIDEO
Oskars Bārtulis (#37) sveic Jegoru Duginu ar vārtu guvumu.
Hokejs
2016. gada 4. janvāris, 14:05

Bārtulis turpina krāt punktus, piespēle zaudējumā pret Ufu. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral" komandu no zaudējuma.

"Admiral" savā laukumā ar 2:4 (0:3, 1:0, 1:1) piekāpās Ufas "Salavat Julajev", kam šis ir trešais panākums pēc kārtas.

Jau pirmās trešdaļas laikā "Admiral" nonāca iedzinējos ar 0:3, bet 31.minūtē Viktors Aleksandrovs guva pirmos vārtus Vladivostokas komandas labā. Tomēr lauzt cīņas gaitu mājinieki nepaguva, bet noslēdzošajā periodā abas vienības apmainījās vārtu guvumiem, turklāt nepilnas divas minūtes līdz beigām Bārtulis palīdzēja Jegoram Duginam gūt "Admiral" otros vārtus.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 54 sekundes, kas bija ilgākais laiks starp abu vienību hokejistiem, pamanoties veikt septiņus metienus pa vārtiem un arī izpelnoties divas soda minūtes.

Latvijas aizsargs šosezon 39 mačos guvis astoņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Bārtulis izvēlēts dalībai KHL Zvaigžņu spēlē, kas 23.janvārī risināsies Maskavā.

Tikmēr uzvaru izcīnījusi latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru vada Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns.

"Torpedo" savā laukumā ar 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) pārspēja Toljati "Lada" vienību, kuras vārtus sargā latvietis Edgars Masaļskis, bet treneris ir Artis Ābols.

Pirmajā periodā mājinieki nedaudz vairāk kā divu minūšu laikā guva divus vārtus, bet otrajā trešdaļā viņi vēl divas reizes pārspēja Masaļski.

Masaļskis "Lada" vārtos tvēra 19 no 23 "Torpedo" hokejistu mestajām ripām.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 17 sekundes, kuru laikā izdarīja četrus metienus pa Masaļska sargātajiem vārtiem. Tāpat viņš šajā mačā uzvarēja trijos no četriem iemetieniem.

Daugaviņš šosezon 38 spēlēs izcēlies ar desmit vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Pie panākuma tikusi arī uzbrucēja Martiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas pirms Jaunā gada no galvenā trenera amata atbrīvoja Latvijas speciālistu Hariju Vītoliņu.

"Dinamo" trenera Sergeja Oreškina debijā ar 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) pieveica KHL čempioni Sanktpēterburgas SKA.

Uzvarētājiem ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās bijušais KHL Latvijas vienības Rīgas "Dinamo" aizsargs Mets Robinsons.

Karsums traumas dēļ nav devies laukumā jau kopš 27.novembra.

Pie uzvaras pirmdien tika arī līgas līdere Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" ar 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) viesos pieveica Čerepovecas "Severstaļ".

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir "Lokomotiv", kas 47 spēlēs izcīnījusi 97 punktus, bet otrā savas divīzijas labākā komanda ir Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas vienība Helsinku "Jokerit", kas 42 mačos guvusi 78 punktus.

Piektā ar 78 punktiem 45 spēlēs ir "Torpedo", bet 73 punktus 46 dueļos guvusi Maskavas "Dinamo", kas tai dod septīto vietu Rietumos. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 42 cīņās ir 12.pozīcijā, no pirmā astotnieka atpaliekot par 12 punktiem. Pirmdien rīdzinieki aizvadīs svarīgu maču ar Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan", kas ir viena no viņu konkurentēm cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēļu zonā.

Tikmēr Austrumos līdere ir Novosibirskas "Sibirj", kas 45 spēlēs guvusi 82 punktus, bet "Admiral" ar 77 punktiem 47 dueļos ir piektā, kamēr "Lada" ar 56 punktiem 45 cīņās ir 11.vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot par desmit punktiem.

Jegors Dugins vairākumā pielabo Bārtuļa metienu - video: Mača labākie momenti - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video