Ostapenko nenosargā drošu uzvaru un zaudē gadu ievadošā turnīra otrajā kārtā
Citi sporta veidi
2016. gada 6. janvāris, 07:30

Ostapenko nenosargā drošu uzvaru un zaudē gadu ievadošā turnīra otrajā kārtā

Jauns.lv

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien šī gada ievadošā Oklendas WTA "International" sērijas turnīra otrajā kārtā nespēja nosargāt drošu uzvaru un ar 6-4, 6-7 (4:7), 5-7 piekāpās Naomi Broudijai no Lielbritānijas, kura pārvarēja kvalifikāciju.

Ja pirmais sets tika uzvarēts sīvā cīņā, Ostapenko realizējot trīs no septiņām breikbumbām, otrajā un trešajā setā Latvijas tenisiste bija viena soļa attālumā no drošas uzvaras, taču to neizmantoja un zaudēja visā mačā.

Ostapenko otrajā setā bija vadībā ar 5-2, esot viena uzvarēta geima attālumā no panākuma otrās kārtas mačā. Tomēr turpinājumā trīs geimus pēc kārtas uzvarēja Broudija, panākot neizšķirtu 5-5. Pēc tam Ostapenko guva vēl vienu punktu, uzvarot 11.geimā, taču uzreiz pēc tam ar to pašu pie savas serves atbildēja arī Broudija (6-6). Taibreikā acīmredzami veiksmīgāka bija Lielbritānijas sportiste, uzvarot otrajā setā. Zīmīgi, ka taibreikā Ostapenko varēja saņemt arī diskvalifikāciju par metienu ar raketi bumbiņu padevējam.

Trešā seta sākums Ostapenko bija vēl veiksmīgāks nekā otrajā - viņa nonāca vadībā ar 5-1. Tiesa, sestais geims arī bija pēdējais, kurā Latvijas sportiste uzvarēja, jo nākamajos sešos veiksmīgāka bija Broudija, kura prasmīgi atspēlējās un guva uzvaru visā mačā.

Kā zināms, turnīra pirmajā kārtā WTA ranga 84.vietā esošā Ostapenko savā šī gada pirmajā mačā pirmdien ar 6-1, 7-5 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšoni, kura pasaules rangā atrodama 56.pozīcijā. Pirmās kārtas pārvarēšana Ostapenko deva 30 WTA ranga punktus.

Savukārt ranga 122.vietā esošā Broudija turnīru sāka no kvalifikācijas, kur izcīnīja trīs uzvaras, vienīgo setu zaudējot izšķirošajā cīņā pret atlases turnīra pirmā numura īpašnieci Magdalēnu Ribarikovu no Slovākijas. Tikmēr pamatturnīra pirmajā kārtā britu sportiste otrdien ar 7-5, 6-4 pārsteidzoši uzveica ar otro numuru izlikto Serbijas tenisisti Anu Ivanoviču, kura WTA rangā ieņem 16.pozīciju.

Iepriekš Broudijas spēcīgākā pārspētā tenisiste bija Jarmila Volfa (tobrīd - Gajdošova), kura pērn tika uzvarēta Vašingtonas turnīrā, kad pasaules rangā atradās 76.pozīcijā.

Abām tenisistēm šis bija otrais savstarpējais duelis vienspēļu sacensībās - pagājušajā sezonā viņas sacentās Kvebekas WTA "International" sērijas turnīra pusfinālā, kad ar 6-4, 6-2 uzvaru izcīnīja Latvijas tenisiste, sasniedzot savas karjeras līdz šim vienīgo WTA finālu.

Pēc savas pirmās pilnās sezonas profesionālajā tenisā 18 gadus vecā Ostapenko WTA rangā bija atrodama 84.vietā, ko ieņem arī šonedēļ. Viņai nedaudz pietrūka, lai spētu Oklendas turnīra pamatsacensībām kvalificēties automātiski, tomēr Latvijas tenisiste saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card".

2013.gada sezonu Ostapenko WTA pasaules rangā noslēdza vien 308.vietā, bet pērn septembrī viņa bija pakāpusies jau līdz 77.pozīcijai. Pagājušajā gadā Latvijas tenisiste pirmo reizi karjerā iekļuva kāda WTA turnīra finālā, spējot sasniegt sacensību Kvebekas izšķirošo maču, kurā gan piedzīvoja neveiksmi. Tāpat Ostapenko pērn kļuva par pirmo Latvijas raketi, kā arī sasniedza otro kārtu Vimbldonas turnīrā un ASV atklātajā čempionātā.

Ostapenko WTA sacensību pamatturnīros spēlēja sesto reizi karjerā.

Tikmēr Broudijas līdz šim turnīram labākais rezultāts sasniegts tieši tajā pat Kvebekas turnīrā, kurā sportiste aizkļuva līdz pusfinālam. Lielbritānijas tenisistes karjeras augstākais rezultāts pasaules rangā - 116.vieta - sasniegts pērn oktobrī. Broudija pērn piedalījusies piecos WTA pamatturnīros, divas reizes pārvarot kvalifikāciju, bet trīsreiz to sākot no pamatsacensībām. Šonedēļ otro kārtu viņa sasniegusi ceturto reizi karjerā, bet to bija spējusi pārvarēt vien Kvebekā. Nu tas paveikts otro reizi.

Tā kā pagājušās sezonas pirmajā pusē Ostapenko vēl spēlēja ITF sacensībās, šī viņai ir debija Oklendā, turklāt līdz februāra vidum Latvijas tenisistei jāaizstāv tikai pieci pasaules ranga punkti. Tikmēr Broudija šajā Jaunzēlandē notiekošajā turnīrā piedalījās arī pērn, kad nepārvarēja kvalifikācijas pirmo kārtu.

Broudija ceturtdaļfinālā tiksies ar Sloeinu Stīvensu no ASV, kurai turnīrā piešķirts piektais numurs.

LETA / Foto: EPA/LETA