Pirmais starptautiskais skandāls mūsu tenisa zvaigznei Ostapenko. VIDEO
Vai 25 gadus vecajai Naomi Brodijai (pa labi) ir skaudība uz 18 gadus veco Aļonu Ostapenko?
Citi sporta veidi
2016. gada 6. janvāris, 12:21

Pirmais starptautiskais skandāls mūsu tenisa zvaigznei Ostapenko. VIDEO

Jauns.lv

(Papildināta 17:11) Šī brīža Latvijas labākā tenisiste vien 18 gadu vecā Aļona Ostapenko iekūlusies savā pirmajā skandālā, par kuru runā daudzi WTA tūrei pietuvināti cilvēki.

Neveiksmīgajā mača Oklendas WTA International sērijas turnīra otrajā kārtā pret britu sportisti Naomi Broudiju, kad latviete nenoturēja pārsvaru, esot otrajā setā vadībā ar 5:2 un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 6-4, 6-7 (4:7), 5-7, Ostapenko izdarīja ko tādu, ko pēc spēles noteikti nožēlo. Otrā seta taibreikā Latvijas sportiste, jūtot, ka nespēj tikt līdz bumbiņai, meta ar raketi un trāpīja kādam mazam zēnam bumbiņu padevējam. Pati Aļona noliedz, ka to būtu darījusi speciāli, un rakete viņai esot vienkārši izslīdējusi no rokām, taču britu sportiste par to ir pavisam citās domās.

Broudija tiesnesim pieprasīja, lai Ostapenko tiktu diskvalificēta un pat izsauca kortā turnīra galveno tiesnesi. “Bija diezgan skaidrs, ka viņa meta raketi un trāpīja bumbiņu padevējam. Par to būtu jādiskvalificē,” pēc mača teica Broudija, uzsverot, ka netic Ostapenko apgalvojumam par raketes izslīdēšanu. “Atkārtojumā ir skaidri redzams, ka tā neizslīdēja. Tomēr šāds ir teniss un galvenais vārds pieder tiesnesim.”

Tāpat tenisistes iesaistījušās arī vārdu apmaiņā pēc mača. “Aļona komentēja, ka mana uzvedība bija briesmīga. Nedomāju, ka kortā paveicu ko necienīgu. Spiediens bija augsts un adrenalīns uzkarsēts.”

“Mēs iesaistījāmies nelielā konfrontācijā, tomēr viņa būs fantastiska spēlētāja. Esmu droša, ka mācīsimies no šodienas kļūdām un virzīsimies uz priekšu,” uzsvēra Broudija.

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko nievājoši izturējusies arī citos augstākā līmeņa turnīros, piemēram, Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, izteikušās Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūres spēlētājas.

"Šī nav pirmā reize, kad Ostapenko šādi uzvedas. Ar ko tādu saskāros jau pērn Vimbldonas čempionātā," savā tvitera profilā ierakstījusi francūziete Kristīna Mladenoviča, kura pagājušajā vasarā uzvarēja Latvijas tenisisti prestižā turnīra otrajā kārtā.

"Man bija tieši tāpat! Ostapenko uzvedība bija briesmīga, kad aizvadījām ASV atklātā čempionāta maču. Tik necienīga izturēšanās. Malacis, Naomi!" tvītoja Izraēlas sportiste Jūlija Gluško, kuru Ostapenko pērn augustā uzvarēja ASV atklātā čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā.

Tāpat uz Ostapenko slikto uzvedību norādījusi pazīstamā francūziete Alizē Kornē, izsakot atbalstu Broudijai, turklāt to pašu darījis arī Lielbritānijas pirmā rakete Endijs Marejs.

Tikmēr pati Broudija izsaka pateicību visiem, kuri viņu šajā situācijā atbalsta, turklāt sportiste aktīvi retvīto visus viņai veltītos laba vēlējumus, kuros apspriesta arī Ostapenko sliktā uzvedība.

"Ostapenko teica, ka tieši mana uzvedība kortā bijusi nievājoša, kas gan, manuprāt, nav īsti pareizi, ņemot vērā mača notikumus," pēc cīņas pauda Broudija. "Nedomāju, ka kortā paveicu ko necienīgu."

"Pēc mača es nebiju tā, kura gribēja par kaut ko strīdēties. Ostapenko man teica, cik mana uzvedība bija briesmīga. Ir grūti šādās situācijās paklusēt un turēt mēli aiz zobiem," izteicās Broudija.

Aļona Ostapenko aizmet raketi – video:
Kasjauns.lv/Foto: Vida Press