Porziņģis atzīst, ka viņam ir daudz ko mācīties no Boša
Kristaps Porziņģis (pa labi) aizvadītajā naktī spēlēja pret vienu no labākajiem NBA spēka uzbrucējiem Kristu Bošu.
Basketbols
2016. gada 7. janvāris, 16:22

Porziņģis atzīst, ka viņam ir daudz ko mācīties no Boša

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debijas sezonā apliecinājis sevi kā prasmīgu trīspunktu metēju priekš tik gara auguma spēlētāja, tāpēc viņam pretinieki pievērš lielāku uzmanību perimetrā nekā tas bija sezonas sākumā, uzskata pats spēlētājs.

Jau vēstīts, ka Porziņģis trešdien guva 12 punktus un palīdzēja Ņujorkas "Knicks" izbraukumā ar 98:90 uzveikt Maiami "Heat". Šajā un iepriekšējā mačā Porziņģis netrāpīja nevienu trīspunktu metienu, taču pirms tam divos mačos kopā viņš realizēja četrus no sešiem tālmetieniem. Sezonā kopumā Latvijas basketbolists 37 mačos trāpījis 33 tālmetienus.

"Neesmu vairs tik brīvs (uz metienu) kā biju sezonas sākumā. Man pievērš lielāku uzmanību manai spēlei perimetrā, kas man dod iespējas iet caurgājienā. Man jābūt uzmanīgam, jo caurgājienā mēdzu pazaudēt bumbu, pie tā man jāpiestrādā," pēc trešdienas spēles vietējiem medijiem atzina Porziņģis.

"Knicks" komanda guva trešo uzvaru pēc kārtas. Porziņģis norādīja, ka komandā spēlētājiem ir augusi savstarpējā uzticība, tāpēc izdevies uzlabot spēli aizsardzībā. "Es nedomāju par savu statistiku. Komanda grib uzvarēt. Mani individuālie panākumi vai komandas biedru individuālie panākumi ir otršķirīga lieta šajā ģērbtuvē," piebilda Porziņģis.

"Heat" sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 28 punktiem bija Kriss Bošs, kurš spēlē Porziņģa pozīcijā kā spēka uzbrucējs. "Bošs ir ļoti labs spēlētājs. Viņam pirmais solis ir ļoti ātrs. Viņš ir uzlabojis spēli perimetrā salīdzinājumā ar laiku Toronto ("Raptors" komandā). Viņš prot labas māņkustības un doties caurgājienos. Tās ir lietas, ko varu no viņa mācīties," atzina Porziņģis.

"Knicks" izcīnīja šosezon 18.uzvaru 37 mačos, kas ir jau par vienu uzvaru vairāk nekā pagājušajā sezonā, kad komanda palika pēdējā Austrumu konferencē ar bilanci 17-65.

Austrumu konferencē "Knicks" ar 18 uzvarām un 19 zaudējumiem ieņem 10.vietu, bet "Heat" ar 21 uzvaru un 14 zaudējumiem atrodas trešajā pozīcijā.

"Knicks" aizvada trīs izbraukuma spēļu tūri, kurā noslēdzošā spēle komandai paredzēta 8.janvārī viesos pret Sanantonio "Spurs", kas šosezon mājās nav zaudējusi, uzvarot 21 spēlē pēc kārtas savā laukumā.

Porziņģis savā NBA debijas sezonā 37 mačos vidēji spēlē guvis 13,2 punktus, izcīnījis 7,9 atlēkušās bumbas un nobloķējis 1,9 pretinieku metienus.

LETA/Foto: Vida Press