Kamaniņu braucējam Rozītim desmitā vieta Pasaules kausa posmā Siguldā
Pēc pirmā brauciena Riks Kristens Rozītis bija septītajā pozīcijā.
Citi sporta veidi
2016. gada 10. janvāris, 13:24

Kamaniņu braucējam Rozītim desmitā vieta Pasaules kausa posmā Siguldā

Jauns.lv

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis svētdien izcīnīja desmito vietu Siguldā notiekošā Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās.

Pēc pirmā brauciena latvietis bija septītajā pozīcijā, bet otrajā braucienā viņš trases lejasdaļā pieļāva kļūdu, kas traucēja uzņemt paātrinājumu un apsteigt pārējos sportistus.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts divkārtējais olimpiskais čempions Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš divu braucienu summā uzrādīja rezultātu minūte un 36,316 sekundes, bet Rozītis no viņa atpalika par 0,692 sekundēm.

Otro vietu ieņēma krievs Semjons Pavļičenko, kurš Loham zaudēja 0,215 sekundes, bet vēl par 0,244 sekundēm lēnāks bija amerikānis Takers Vests.

Savukārt Inārs Kivlenieks no uzvarētāja atpalika par 0,803 sekundēm, kas viņam deva 13.vietu divu braucienu summā, bet pēc pirmā brauciena viņš bija 12.

Tikmēr Artūrs Dārznieks pirmajā braucienā bija 20.vietā, bet otrajā uzrādīja septīto ātrāko laiku, kas viņam summā deva 16.pozīciju, kamēr Kristaps Mauriņš pēc pirmajā braucienā iegūtās 21.vietas zaudēja divas pozīcijas.

Pasaules kausa līderis Volfgangs Kindls pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā austrietis pieļāva kļūdu, atkrītot uz septīto pozīciju.

Kā zināms, visi četri Latvijas kungu vieninieki piektdien Nāciju kausa sacensībās iekļuva labāko desmitniekā, tādējādi kvalificējoties pamatsacensībām.

Pēc pieciem Pasaules kausa posmiem vīriešu konkurencē līderis ir Kindls ar 511 punktiem, bet viņam 21 punktu zaudē Lohs. No latviešiem augstāko vietu ieņem Kivlenieks, kurš ar 152 punktiem atrodas 17.vietā. Rozītis ar 120 punktiem ierindojas 22.pozīcijā, divos posmos diskvalificētais Dārznieks ar 79 punktiem ir 27.vietā, bet vienā posmā diskvalifikāciju saņēmušais Mauriņš ir 28.vietā ar 70 punktiem.

Plkst.13.45 norisināsies komandu stafetes sacensības un arī tās tiešraidē pārraidīs "Latvijas Televīzijas" (LTV) 7.kanāls.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijas sportisti priecēja ar gana labiem rezultātiem, jo dāmām ceturto vietu izcīnīja Elīza Cauce, kamēr 17.vietā bija Ulla Zirne, kurai šīs bija pirmās sacensības šosezon. Tikmēr divnieku ekipāžām otro vietu ieguva Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kamēr brāļi Andris un Juris Šici bija ceturtie. Savukārt vēl viena Latvijas ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels tikmēr divu braucienu summā ierindojās 11.vietā.

Jauno sezonu Latvijas sportisti sākuši ar vairākiem augstvērtīgiem rezultātiem, tajā skaitā komandu stafetes sacensībās Latvija izcīnījusi divas otrās vietas, kas dod līderpozīciju kopvērtējumā.

Kā zināms, pērn februārī Siguldā notika pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kur gan augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju, bet individuāli pašmāju sportistiem tik labi neklājās.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA