Ne pārāk sekmīgi spēlējošais Rīgas "Dinamo" atteicies no iespējas piesaistīt Jāni Spruktu
Jānis Sprukts joprojām šosezon ir bez kluba.
Hokejs
2016. gada 12. janvāris, 11:49

Ne pārāk sekmīgi spēlējošais Rīgas "Dinamo" atteicies no iespējas piesaistīt Jāni Spruktu

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Jānim Spruktam vēlme spēlēt hokeju nav zudusi, intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" sacīja hokejists.

Kā zināms, Sprukts iepriekšējo sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Jaroslavļas "Lokomotiv", taču 2014.gada novembra beigās abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu. Pērn janvārī centra uzbrucējs pievienojās Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) klubam "Fribourg-Gotteron", bet marta pirmajā pusē vienošanās tika pārtraukta.

Kopumā Sprukts šīs vienības rindās aizvadīja septiņas spēles, izceļoties ar vienu vārtu guvumu un vienu rezultatīvu piespēli. Tomēr tā arī bija pašlaik pēdējā komanda, kurā latvietis spēlējis.

"Nebija tā, ka jau sezonas sākumā ļoti gribēju kaut kur doties. Biju gatavs gaidīt, vēlējos kopā ar ģimeni pavadīt vairāk laika," norādīja 33 gadus vecais Sprukts, kurš piedāvājumus no Kazahstānas vai Baltkrievijas čempionātu komandām nemaz nav izskatījis. "Bijuši piedāvājumi, no kuriem esmu atteicies. Aicināja arī daži KHL klubi, taču uz Krieviju nevēlējos braukt."

Decembrī, kad hokejistu rindas paretināja Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", Sprukta aģents piedāvājis KHL Rīgas klubam sava klienta pakalpojumus, taču rīdzinieku komanda atteikusies.

"Vajadzētu nedēļu, lai atgūtu sajūtu uz ledus," skaidroja Sprukts, kurš ikdienā spēlē basketbolu, futbolu, nodarbojas ar peldēšanu un strādā svaru zālē. Tāpat hokejists izmantojis iespēju paslidot uz aizsalušā Baltezera. "Vēlme spēlēt hokeju man ir."

No 2009. līdz 2012.gadam trīs sezonas Sprukts aizvadījis tieši Rīgas "Dinamo" klubā, kļūstot par vienu no tās līderiem. Pēc tam latvietis pievienojās Maskavas CSKA komandai, kur gan aizvadīja tikai vienu sezonu, 50 regulārā čempionāta mačos izceļoties ar pieciem gūtiem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet Gagarina kausa izcīņas deviņos dueļos iekrājot vienu piespēli.

"Iespējams, man vajadzēja paņemt pauzi, un tagad atkal būs citas emocijas. Šis laiks bez hokeja bijis ļoti lietderīgs, un neko nenožēloju," stāstīja Sprukts, kurš priecājas par iespēju vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni.

Tāpat Sprukts vairāk pievērsies viņa un vēl trīs latviešu hokejistu Oļega Sorokina, Edgara Masaļska un Mārtiņa Cipuļa slieku komposta eksporta biznesam. Kā zināms, šiem trīs hokejistiem pieder Mālpils uzņēmums SIA "Eka Era", kurš iepriekš plānojis savu preci piedāvāt Somijā, Krievijā un Vācijā.

Latvijas izlasi Sprukts pārstāvējis 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs, 163 mačos izceļoties ar 32 vārtiem un 55 rezultatīvām piespēlēm.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA