FK "Ventspils" vadība atvainojas par spēlētāju lamāšanos alkohola reibumā. VIDEO
Mordatenko paliks "Ventspils" komandā, savukārt Lazarevs šī video dēļ pārbaudi nav izturējis.
Futbols
2016. gada 20. janvāris, 15:40

FK "Ventspils" vadība atvainojas par spēlētāju lamāšanos alkohola reibumā. VIDEO

Jauns.lv

Pēc internetā izplatītā video, kur "Ventspils" futbolisti veltīja komandai neadekvātus un nepiedienīgus izteicienus, kluba vadība trešdien nāca klajā ar atvainošanos līdzjutējiem.

Futbola kluba "Ventspils" spēlētājs Anastasijs Mordatenko un Vladislavs Lazarevs, kurš komandā atradās uz pārbaudi, internetā izplatītajā video izteica rupjus komentārus par komandu.

"Ventspils" kluba prezidents Guntis Blumbergs trešdien komandas paziņojumā atvainojās pilsētas un visas Latvijas iedzīvotājiem.

"Esam šokēti par notikušo. Necieņa, atklāta rupjība, apvainojumi un nepiedienīga izturēšanās pret "Ventspils" komandas partneriem un treneriem, mūsu līdzjutējiem un līdzjutējiem visā Latvijā. Absolūti nepieņemami un nepieļaujami no jebkuras puses, bet no jaunu spēlētāju puses, kuri tikai sper pirmos soļus nopietnā futbolā, vēl jo vairāk," sacīja Blumbergs.

"Mēs turpinām darīt maksimāli iespējamo tam, lai jaunie futbolisti, kuriem pirmajā vietā futbols un cieņa, turpinātu kļūt labāki un stiprāki visos aspektos. Turpināsim darīt maksimumu, lai "Ventspils" priecētu līdzjutējus ar skaistu spēli, uzvarām un augstām vietām. Pēdējo notikumu gaismā mums tas kļuvis par īpaši svarīgu un principiālu uzdevumu," uzsvēra "Ventspils" kluba prezidents.

Mordatenko paliks "Ventspils" komandā, savukārt Lazarevs šī video dēļ pārbaudi nav izturējis.

Pagājušajā sezonā 19 gadus vecais Mordatenko pārstāvēja "Ventspils" komandu, kuras sastāvā "SMScredit.lv" Latvijas virslīgas čempionātā uzbrucējs guva divus vārtus. Futbolists spēlējis arī Latvijas U-21 izlasē.

Savukārt 18 gadus vecais Lazarevs pagājušo sezonu sāka virslīgas komandā "Gulbene", kuru pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no turnīra izslēdza. Futbolists pārstāvējis arī Latvijas U-19 izlasi.

Ceturtdien "Ventspils" aizvadīs pirmo spēli Ziemas kausa izcīņā, tiekoties ar "Daugavpils" komandu "Skonto" hallē plkst.13.15.

"Ventspils" pagājušajā sezonā ieguva trešo vietu virslīgas kopvērtējumā, piekāpjoties "Skonto" un čempionei "Liepāja", savukārt 2013. un 2014.gadā ventspilnieki izcīnīja Latvijas čempiona titulu. "Ventspils" kopumā ir seškārtēja Latvijas čempione.

Anastasija Mordatenko un Vladislava Lazareva izrunāšanās (brīdinām, necenzēta leksika) - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video