Kristapam 13 punkti un daudz piezīmju. "Knicks" piedzīvo zaudējumu. VIDEO
Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 30 sekundes, grozā trāpot divus no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem..
Basketbols
2016. gada 24. janvāris, 09:23

Kristapam 13 punkti un daudz piezīmju. "Knicks" piedzīvo zaudējumu. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē guva 13 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Ņujorkas "Knicks" zaudēja vienai no sekotājām Austrumu konferences kopvērtējuma tabulā Šarlotes "Hornets".

"Knicks" aizvadīja neveiksmīgu trešo ceturtdaļu un viesos ar 84:97 (22:20, 21:25, 13:32, 28:20) atzina "Hornets" pārākumu, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs. Tikmēr Šarlotes vienība šī bija trešā uzvara pēdējos četros mačos.

Šī bija komandu trešā savstarpējā cīņa šosezon. Pirmajā mačā Porziņģis gandrīz pamanījās izraut uzvaru, kad dueļa pēdējā sekundē realizēja tālmetienu. Tiesa, tā ieskaitīšanai pietrūka pāris sekundes simtdaļas. Ja bumba no latvieša rokām izlidotu kaut nedaudz ātrāk, Ņujorkas klubs būtu izcīnījis uzvaru, tomēr "Knicks" piedzīvoja zaudējumu ar 93:95.

Turpretī nākamajā tikšanās reizē latvietis aizvadīja savu rezultatīvāko maču, gūstot 29 punktus, bet "Knicks" izcīnīja uzvaru ar 102:94.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 29 minūtes un 30 sekundes, grozā trāpot divus no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat viņam četras atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni, viena kļūda un piecas piezīmes.

Rezultatīvākais Ņujorkas vienībā ar 19 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām bija Deriks Viljamss, bet pa desmit punktiem iemeta Robins Lopess un Ārons Aflalo, kamēr "Knicks" zvaigzne Karmelo Entonijs guva deviņus punkuts.

Tikmēr mājinieku rindās pa 26 punktiem sameta Džeremijs Lins un Kemba Volkers, bet 20 punkti Pīdžeja Heirstona kontā.

Pirmo spēles puslaiku "Knicks" zaudēja vien ar diviem punktiem, tomēr trešajā ceturtdaļā Ņujorkas kluba deficīts pieauga vēl par 19 punktiem. Lai gan ņujorkieši veiksmīgi aizvadīja spēles ceturtā nogriežņa sākumu, tomēr ar to nepietika, lai atspēlētos un izcīnītu uzvaru.

Jau spēles pirmajā minūtē Porziņģis izcēlās ar bloķētu metienu, kad neļāva gūt punktus Volkeram. Pēc nospēlētām trim minūtēm Latvijas basketbolists ar tālmetienu panāca 5:2 "Knicks" labā. Mača piektajā minūtē latviešu talants tika nomainīts, bet pirmās 12 minūtes noslēdzās ar 22:20 ņujorkiešu labā.

Pirmajā ceturtdaļā piecus no 22 "Knicks" gūtajiem punktiem iemeta Entonijs, kļūstot par visu laiku 30.rezultatīvāko spēlētāju līgas vēsturē. Tagad viņš par pieciem punktiem apsteidz Geriju Peitonu, bet 29.pozīcijā esošais Klaids Drekslers ir 377 punktu attālumā.

Otrās ceturtdaļas pirmo minūti "Knicks" aizvadīja bez Porziņģa laukumā, bet pēc atgriešanās viņš divu minūšu laikā guva piecus punkts, tajā skaitā iemetot trīs no četriem soda metieniem. Piecas minūtes pirms puslaika beigām "Knicks" atradās iedzinējos ar 34:35, bet Porziņģis atkal devās atpūsties uz rezervistu soliņa. Pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 45:43 "Hornets" labā, bet Porziņģis pirmo puslaiku noslēdza ar astoņiem gūtiem punktiem.

Otrā puslaika pirmajās trīs minūtēs viesi nespēja gūt punktus, nonākot iedzinējos ar 43:50, bet "Knicks" klusēšanu ar "alley-oop" metienu pārtrauca tieši latvietis, samazinot deficītu līdz pieciem punktiem. Ceturtdaļas vidū Porziņģis pieļāva kļūdu un nopelnīja ceturto piezīmi, nekavējoties tiekot nomainīts. Bez Latvijas spēlētāja laukumā Ņujorkas vienība aizvadīja ļoti neveiksmīgu ceturkšņa otro pusi, tā noslēgumā zaudējot jau ar 21 punkta deficītu - 56:77.

Ceturto spēles ceturtdaļu viesi iesāka jau cerīgāk ar izrāvienu 12:2, turklāt savu otro tālmetienu mačā realizēja arī Porziņģis. Tiesa, nākamie divi mēģinājumi no tālienes latvietim bija nesekmīgi, bet "Hornets" spēja noturēt pārsvaru virs desmit punktiem un izcīnīja uzvaru ar 97:84.

Ar 22 uzvarām 46 spēlēs "Knicks" atkāpusies uz Austrumu konferences desmito pozīciju, kamēr "Hornets" ar 21 panākumu 45 mačos ir pakāpusies uz 11.vietu.

Nākamo spēli "Knicks" aizvadīs otrdien savā laukumā pret Oklahomsitijas "Thunder".

LETA/Foto: Reuters