Arī brāļi Šici brauks uz Dienvidkoreju veikt homologāciju
Arī brāļi Šici iekļuvuši to veiksminieku vidū, kuriem būs iespēja olimpisko trasi iemēģināt gadu ātrāk nekā vairumam sportistu.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. februāris, 15:45

Arī brāļi Šici brauks uz Dienvidkoreju veikt homologāciju

Jauns.lv

Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici pavasarī būs viena no ekipāžām, kura Dienvidkorejā piedalīsies 2018.gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu bobsleja, skeletona un kamaniņu braukšanas trases homologācijā, atklāja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļā Kēnigsē trasē, Vācijā, notikušajā pasaules čempionātā brāļi Šici kopā ar Elīzu Cauci un Ināru Kivlenieku izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē, savukārt divnieku sacensībās Latvijas titulētais kamaniņu braucēju duets sprinta sacensībās palika ceturtajā vietā, bet pamatsacensībās bija piektajā pozīcijā.

"Uz Phjončhanu pēc sezonas beigām veikt trases homologāciju ir uzaicināti tikai šīs sezonas vadošās grupas sportisti, kuru vidū ir arī brāļi," sacīja Strenga. "Protams, šāda iespēja būs ļoti noderīga, domājot par nākamajām olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā, ar kurām mēs saistām lielas cerības".

Brāļi Šici pirms diviem gadiem olimpiskajās spēlēs Sočos izcīnīja divas bronzas medaļas - vispirms divnieku sacensībās, bet pēc tam arī komandu stafetē, kur startēja kopā ar Cauci (tobrīd vēl Tīrumu) un Mārtiņu Rubeni. Savukārt 2010.gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs Šici tika pie sudraba godalgām divnieku sacensībās.

Jau ziņots, ka uz Dienvidkoreju pēc sezonas beigām dosies arī pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs un Latvijas bobsleja komandas vadošā ekipāža, kuru pilotē Oskars Melbārdis.

Kā zināms, pērn pasaules čempionātu kamaniņu braukšanā, kas norisinājās Siguldas trasē, apmeklēja delegācija no Phjončhanas, lai smeltos pieredzi sacensību rīkošanā. Tāpat ir ziņots, ka uz Dienvidkoreju dosies divi Siguldas trases meistari, lai piedalītos sporta objekta ledus sagatavošanā.

Šīs nedēļas nogalē Sočos brāļi Šici aizvadīs Pasaules kausa izcīņas kārtējā posma sacensības. Savukārt sezonas pēdējie divi posmi risināsies Vācijas trasēs Altenbergā un Vinterbergā.

LETA/Foto: LETA