Mūsu labākajam biatlonistam Rastorgujevam 16.vieta Pasaules kausa posmā sprintā
Rastorgujevs izcīna 16.vietu Pasaules kausa posma sprinta distancē.
Citi sporta veidi
2016. gada 4. februāris, 22:18

Mūsu labākajam biatlonistam Rastorgujevam 16.vieta Pasaules kausa posmā sprintā

Jauns.lv

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Kanādā notiekošā Pasaules kausa izcīņas septītā posma sprinta distancē ceturtdien izcīnīja 16.vietu, kas šajā disciplīnā viņam ir otrs labākais rezultāts šosezon.

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam, Rastorgujevs nodrošinājis dalību sestdien gaidāmajās masu starta sacensībās.

Kā ierasts, Rastorgujevs sacensību sākumā bija viens no ātrākajiem slēpotājiem trasē. Pirmajā ugunslīnijā latvietis aizvēra visus piecus mērķus, līderim Antonam Šipuļinam no Krievijas zaudējot 6,1 sekundi. Pirms otrās šaušanas alūksnietis ieņēma jau ceturto pozīciju, tā brīža līderim Martēnam Furkadam zaudējot 17,3 sekundes.

Tomēr otrajā šaušanā Latvijas biatlonists pieļāva vienu kļūdu, kā dēļ atkrita uz 13.vietu. Līdz finišam Rastorgujevs zaudēja vēl trīs pozīcijas, izcīnot 16.vietu.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts Pasaules kausa īpašnieks francūzis Furkads, kurš ar perfektu šaušanu desmit kilometru distanci veica 23 minūtēs un 51,5 sekundēs. Otrais ar visiem sašautiem mērķiem bija Šipuļins, kurš Furkadam zaudēja 15,7 sekundes, bet vēl trīs sekundes lēnāks bija vācietis Simons Šemps.

Rastorgujevs finišā Furkadam zaudēja minūti un 28,5 sekundes, kas viņam deva 16.vietu.

Furkadam šī bija 43.uzvara Pasaules kausa posmu individuālajās sacensībās, bet par vienu panākumu vairāk ir viņa titulētajam tautietim Rafaelam Puarē. Uzvarām bagātākais ar 94 panākumiem ir leģendārais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens, kurš šajā posmā nepiedalās.

Šajā posmā nepiedalās astoņi sportisti, kuri pirms ceturtdien notikušajām sprinta sacensībām ieņēma vietas Pasaules kausa kopvērtējuma pirmajā trīsdesmitniekā. Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 771 punktu ir Furkads, bet 568 punkti Šipuļina kontā, kamēr 18 punktus no krieva atpaliek Tarjeijs Bē, kurš šajā posmā nestartē. Tikmēr Rastorgujevs ar 193 punktiem saglabā 33.vietu, no pirmā trīsdesmitnieka atpaliekot par četriem punktiem.

Iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas pirms pusotras nedēļas norisinājās Itālijā, Rastorgujevs sprintā ieņēma 36.vietu, bet iedzīšanā pakāpās līdz 21.pozīcijai.

Kā zināms, pēc salīdzinoši neveiksmīga sezonas sākuma ceturtajā posmā Rastorgujevs sasniedza trīs šīs sezonas labākos rezultātus, distancē ar masu startu ieņemot devīto vietu, iedzīšanā 12., bet sprintā 14.vietu.

Kenmorā startēs tikai divi vadošie Latvijas biatlonisti, jo uz Kanādu ir devusies arī Baiba Bendika. Dāmas sprinta sacensības aizvadīs piektdien, sestdien biatlonisti sacentīsies distancēs ar masu startu, bet svētdien tiks aizvadīta gan individuālā jauktā stafete, gan jauktā stafete.

Biatlonisti Ziemeļamerikā aizvadīs divus posmus, jo nākamais norisināsies ASV pilsētā Preskailā.

LETA/Foto: Vida Press