Dāvis Bertāns Spānijas čempionātā atgriežas ar uzvaru un 14 punktiem
Dāvis Bertāns traumas dēļ nespēlēja aptuveni desmit mēnešus.
Basketbols
2016. gada 13. februāris, 23:31

Dāvis Bertāns Spānijas čempionātā atgriežas ar uzvaru un 14 punktiem

Jauns.lv

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš traumas dēļ nespēlēja aptuveni desmit mēnešus, sestdien aizvadīja savu pirmo spēli šosezon Spānijas augstākajā līgā (ACB), regulārā čempionāta mačā gūstot 14 punktus un palīdzot Vitorijas "Laboral Kutxa" izcīnīt uzvaru.

"Laboral Kutxa" viesos ar 86:69 (21:13, 18:24, 27:17, 20:15) apspēlēja Kompostelas "Obradoiro".

Bertāns šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no astoņiem tālmetieniem un vienu no trim divpunktu metieniem. Tāpat viņam viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums.

Kā zināms, Bertāns vien janvāra beigās atgriezās laukumā pēc tam, kad bija atlabis no ceļgala krustenisko saišu plīsuma. Šāds savainojums viņam bija otro reizi karjerā, bet atveseļošanās periods šoreiz prasīja aptuveni desmit mēnešus. Šī Bertānam bija šosezon ceturtā spēle, bet pirms tam trijos mačos viņš bija devies laukumā ULEB Eirolīgas turnīrā, taču tagad ārsti atļāvuši latvietim aizvadīt vairāk par vienu spēli nedēļā.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju 18 panākumiem 19 mačos saglabā "Valencia Basket", bet "Laboral Kutxa" ar 16 uzvarām 20 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā.

Sekmīgi spēlē arī pārējo latviešu komandas. Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar 12 uzvarām ierindojas piektajā vietā. Tikmēr Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas ''Montakit" un Dāvja vecākā brāļa Daira Bertāna pārstāvētā Bilbao "Dominion" ar desmit panākumiem ieņem attiecīgi septīto un astoto pozīciju.

LETA/Foto: Vida Press