foto: Sputnik/Scanpix
Slavenais basketbola speciālists Obradovičs pēc zaudējuma "Kalev"/"Cramo" pamet "Lokomotiv-Kubaņ" galvenā trenera amatu
Serbu speciālists Saša Obradovičs.
Basketbols
2018. gada 5. novembris, 16:31

Slavenais basketbola speciālists Obradovičs pēc zaudējuma "Kalev"/"Cramo" pamet "Lokomotiv-Kubaņ" galvenā trenera amatu

Jauns.lv / LETA

Serbu speciālists Saša Obradovičs nedēļas nogalē atkāpies no Krievijas basketbola komandas Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" galvenā trenera amata.

Krasnodaras komanda sestdien VTB Vienotās līgas mačā savā laukumā ar rezultātu 80:85 piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Lai gan zaudējums "Kalev"/"Cramo" bija negaidīts, tomēr kopējā komandas bilance šosezon nav slikta, jo desmit spēlēs izcīnītas septiņas uzvaras - trīs Vienotajā līgā un četras ULEB Eirokausā.

"Kopā piedzīvojām daudz brīnišķīgu mirkļu, spēlējot lielisku basketbolu. Krasnodara vienmēr paliks manā sirdī", klubs citē Obradoviča teikto.

Pašlaik 49 gadus vecais Obradovičs pie "Lokomotiv-Kubaņ" stūres stājās pirms diviem gadiem. Krasnodaras vienība iepriekšējā sezonā kļuva par ULEB Eirokausa vicečempioni, bet serbu speciālists tika atzīts par turnīra labāko treneri.

Pirms tam Obradovičs četras sezonas vadīja Vācijas bundeslīgas komandu Berlīnes "Alba".

Trenera karjeru Obradovičs sāka 2005. gadā, savā pirmajā sezonā aizvedot Ķelnes "RheinStars" līdz Vācijas čempiones titulam. Karjeras turpinājumā viņš vadīja arī Ukrainas komandu "Kyiv", Polijas vienību Zgoželecas "PGE Turow", kā arī "Doņeck", pie kuras stūres 2012. gadā kļuva par Ukrainas čempionu.

Spēlētāja karjeras laikā Obradovičs Dienvidslāvijas izlases sastāvā trīs reizes kļuva par Eiropas čempionu un 1998. gadā triumfēja FIBA Pasaules kausā. Tāpat viņa kontā ir 1996. gada Atlantas olimpisko spēļu sudraba godalga.

Par Krasnodaras komandas galvenā trenera vietas izpildītāju iecelts 45 gadus vecais serbs Vlada Jovanovičs, kurš pirms tam bija Obradoviča asistents. Jovanovičs karjeras laikā vadījis komandas Serbijā, Ukrainā, Bosnijā un Hercegovinā, kā arī vadījis Serbijas U-18 un U-20 valstsvienības.

"Lokomotiv-Kubaņ" Vienotajā līgā ar trim uzvarām piecās spēlēs ieņem piekto vietu kopvērtējuma tabulā, bet ULEB Eirokausā ar četriem panākumiem piecās cīņās ir otrā savā apakšgrupā.